вівторок, 26 липня 2022 р.

«Державність – це устрій усього матеріального і духовного буття цілого народу»

28 липня 2022 року вперше відзначатиметься нове державне свято – День Української Державності. Цей День встановлений Указом Президента України Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України.
 
«День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу», – зазначив Президент Зеленський.
 
День Української Державності відзначатиметься попри повномасштабну війну, тому що, як наголошує президент, українців не зламати.
 
Основна мета нового свята – утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування Києва та розквітло за князювання Володимира Великого; а також протидія російській дезінформації й історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.
 
З нагоди свята у Києві заплановано проведення низки урочистих заходів. Так, у четвер, 28 липня в усіх районах столиці відбудуться урочисті церемонії підняття Державного прапора України. Також у Києві буде покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф на території України. На додачу до цього, у столиці встановлять інформаційно-довідкові стенди і конструкції про борців за незалежність України, учасників національної безпеки та оборони. У зелених зонах створять тематичні святкові композиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар