понеділок, 5 вересня 2022 р.

Фестивалю Book Forum Lviv 2022 бути!

Починаючи з 1994 року, кожного вересня у Львові проходив важливий культурний захід –
Львівський міжнародний літературний фестиваль і книжковий ярмарок «Book Forum Lviv». На жаль, повномасштабна війна цього року змінила все наше життя і в тому числі і культурну його складову. Цей вересень пройде без BFL. Однак кілька днів тому організатори фестивалю повідомили про те, що 29-му Львівському міжнародному BookForum бути :). Захід пройде трохи пізніше, ніж завжди, а саме – з 6 по 9 жовтня 2022 р.
 
Через повномасштабну війну в Україні змінюється не лише графік проведення фестивалю, але і його формат. Так, захід пройде у комбінованому форматі офлайн-онлайн. Офлайн у фестивалі зможуть взяти участь сто спеціальних гостей за особистими запрошеннями. Онлайн-дискусії із гістьми BFL зможе подивитися кожен охочий із будь-якої точки світу. Поки що організатори тримають інтригу і не зізнаються, хто саме завітає до Львова на фестиваль, але вже відомо, що серед запрошених буде лауреат Нобелівської премії.
 
У межах BookForum відбудеться 20 подій за участі понад 40 авторів з України, Великої Британії, США, Мексики, Сирії, Португалії, Франції, Ірану і Танзанії. Серед ключових тем фестивалю: жінки і війна, гроші і культура, пропаганда, воєнні злочини і пам'ять. Усі деталі обіцяють відкрити вже 13 вересня, тож чекаємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар