пʼятницю, 16 вересня 2022 р.

Бібліотека рекомендує почитати: «Як я руйнувала імперію» Зірка Мензатюк

У цьому дописі до вашої уваги книга Зірка Мензатюк – лауреатки премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в українській дитячій та підлітковій літературі останнього десятиліття.
 
«Як я руйнувала імперію»  – це повість для підлітків, у якій описуються останні роки радянської імперії. З цього твору юні читачі дізнаються, як Україна почала прокидатися від радянського сну, коли почали діяти перші патріотичні рухи. Цей твір є чи не першою і дуже вдалою спробою в українській дитячій літературі осмислити події, які відбулися чверть століття тому.
 
Цей твір «розповідає» історію київської школярки, яка приїхала у гості до своєї бабусі на Буковину і стала безпосереднім учасником переламних в історії України подій. Загалом, усі герої цієї книги здаються дуже близькими, наче рідними – вони надзвичайно милі та в хорошому сенсі слова прості.
 
У цій повісті є і радість, і печаль, і натхнення, і розчарування. Попри те, що події, що описуються в книзі, відбувалися в дуже непростий період нашої історії, загальна атмосфера книги є дуже приємною, читається вона легко.
 
Цікаво, що в книзі присутні деякі діалектичні вислови Буковини.
 
Бібліотека рекомендую почитати цю чудову книгу не тільки підліткам, але й дорослим.

Немає коментарів:

Дописати коментар