пʼятницю, 22 жовтня 2021 р.

Пишаємося: українська письменниця Катерина Бабкіна стала лауреаткою літературної премії Angelus 🏆

Українська літераторка з Івано-Франківська Катерина Бабкіна отримала престижну літературну премію Angelus.
🥇 
 
Про премію
Центральноєвропейська літературна премія Angelus – польська міжнародна літературна нагорода, заснована 2006 року. Премія щорічно присуджується за кращі книги прози, написані або перекладені польською мовою живим автором з Центральної Європи, чиї твори «присвячені темам, найбільш актуальним в цей час, заохочують відображення і поглиблення пізнання світу інших культур».
 
💁‍♀Про перемогу Катерини Бабкіної
36-річна українська письменниця Катерина Бабкіна отримала головну нагороду премії Angelus за серію оповідань «Мій дід танцював краще за всіх». Раніше ми вже писали про цю книгу: https://dovlib.blogspot.com/2020/06/blog-post_24.html. Ця чудова книжка є в бібліотеці, тож заходьте і беріть почитати 😉
 
«Мій дід танцював краще за всіх» – це серія оповідань, що складаються в єдину історію п’яти родин, діти з яких знайомляться в школі першого вересня в перший рік незалежності України і залишаються друзями на все життя. Від двадцятих років у Харкові і знищення театру Леся Курбаса через Голодомор, Другу світову, дев’яності й кілька хвиль еміграції до війни на Донбасі.
 
Окрім головного призу, Катерина Бабкіна також отримала Приз глядацьких симпатій ім. Наталії Горбанєвської. Цією відзнакою письменницю нагородили за підсумками читацького онлайн-опитування.
 
Щиро радіємо за пані Катерину і чекатимемо на нові її книжки. А вас, шановні наші користувачі, запрошуємо до бібліотеки, адже у нас є не тільки книга «Мій дід танцював краще за всіх», а й інші книги К. Бабкіної, а також дуже-дуже багато інших цікавенних книжок 😊

Немає коментарів:

Дописати коментар