пʼятницю, 15 жовтня 2021 р.

Святкування Дня захисників і захисниць України по-бібліотечному 🇺🇦🎉

14 жовтня, водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва, відзначається державне свято День захисників і захисниць України. Це свято було започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День захисника України», а 14 липня 2021 року Верховна рада перейменувала свято на «День захисників і захисниць України».

 
Мета свята – вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.
 
🏞Бібліотеки Солом’янки долучилися до святкування і провели культурно-розважальну програму у парку «Відрадний». До святкової бібліотечної програми увійшла низка майстер-класів, які бібліотекарі із задоволенням провели для усіх відвідувачів парку, які бажали навчитися робити щось нове й гарне власними руками, і повірте, таких людей було дуже багато J.
💁‍♀️📚 Отже, бібліотекарі провели майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки; в’язання патріотичних прикрас; виготовлення медалей з паперу «Справжній захисник Вітчизни», «Справжній козак», «Майбутній захисник»; виготовлення патріотичних вітальних листівок; виготовлення «Козацького оберега» і сувенірної прикраси «Сонях пам’яті»; створення об’ємних еко-саморобок «Козацькі таємниці» (обереги і сувеніри); а для юних гостей святкових бібілозаходів також проводили коротку літературну вікторину «Відгадай казку за уривком».
📙Також, до Дня захисників і захисниць України бібліотека ім. Довженка підготувала тематичну виставку книг, тож ласкаво просимо до бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар