четвер, 21 жовтня 2021 р.

Віртуальна виставка бібліотечних книжок 📚

У цьому дописі до вашої уваги чергова добірка класних книжок, які ви можете взяти почитати у бібліотеці. Цього разу представляємо вам збірку поезій  і збірки нарисів сучасної української письменниці Надії Василенко-Коровянської, збірку есеїв на тему «Майбутнє України та світу» і збірку оповідань Дзвінки Матіяш про взаємини між людьми. А далі читайте більш детально
🙂
 
1. «Безвременник (Пізньоцвіт)» Надія Василенко-Коровянська
Ми б хотіли звернути вашу увагу на книги талановитої української письменниці Надії Василенко-Коровянської. Літераторка народилася 27 листопада 1973 року в м. Києві. Закінчила видавничо-поліграфічний факультет НТУУ «КПІ» за спеціальностями редактор і дизайнер поліграфії, але справжнім покликанням пані Надії є мистецтво і поезія. Н. Василенко-Коровянська є лауреатом Міжнародного багаторівневого конкурсного проєкту ім. ДЕ РІШЕЛЬЄ (2013 р.). Має низку публікацій в поетичних збірках і періодиці. За сприяння типографії «Карбон Сервіс» 2016 року до 30-х роковин аварії на ЧАЕС вийшов друком художньо-літературний альбом «Ангели Чорнобиля», а також у 2016–2020 рр. було надруковано низку поетичних збірок авторки; цикл атмосферної прози з карпатських мандрів; фотоальбоми й атмосферна проза.
 
2.  «Професія – збирач вражень» Надія Василенко-Коровянська
Це четверта книга із серії атмосферної прози письменниці. Назва книги говорить сама за себе – тут авторка ділиться власними враженнями і міркуваннями на різні цікаві теми. Видання дійсно дуже цікаве і атмосферне, тож рекомендуємо почитати.
 
3. «Ворохта. Край чудес, єдинорогів і драконів» Надія Василенко-Коровянська
Збірка нарисів про карпатські мандри авторки. Місце дій – Ворохта. У цій книзі письменниця ділиться своїми спостереженнями за тим, як вирує життя у Карпатах, своїми враженнями від неймовірної краси цього краю і від спілкування з його колоритними мешканцями.
 
4. «Майбутнє, якого ми прагнемо». Упорядник і відповідальний редактор: Вахтанґ Кебуладзе
Майбутнє, якого ми прагнемо – це тема Генеральної Асамблеї ООН 2020 року, і вона стала відправним пунктом цієї збірки есеїв. Десятеро українських інтелектуалок й інтелектуалів поміркували про майбутнє України та світу, наші мрії та страхи, а також зв’язок прийдешнього із минулим. Різні погляди та голоси сплітаються в цілісну картину, яка спонукає ще раз запитати себе про те, що чекає на нас попереду.
 
5. «Історії про троянди, дощ і сіль» Дзвінка Матіяш
Книга прози Дзвінки Матіяш – це своєрідний триптих, кожна частина якого складається з 15 коротких оповідей, які авторка назвала історіями про троянди, про дощ і про сіль. Але жодного стосунку до флористики, метеорології чи мінералогії вони не мають. В цих оповіданнях ідеться про людські взаємини, про любов і мудрість, про те, що єднає людей і допомагає нам краще зрозуміти одні одних.
 
Завітайте до бібліотеки, візьміть ці чудові книжки і переконайтеся самі, що вони дійсно варті уваги 👍

Немає коментарів:

Дописати коментар