вівторок, 5 жовтня 2021 р.

«Вчитель – людина, яка може робити складні речі легкими»👩‍🏫🗺️📚

Робота вчителем – одна з найбільш почесних, але водночас і одна з найскладніших, адже для дітей педагог є надважливою фігурою в житті. Вчитель має неабиякий вплив на майбутнє кожного свого учня; на те, ким він чи вона стане. Завдання учителя полягає у тому, щоб ознайомити дітей не тільки з тими знаннями, які передбачені шкільною програмою, але також навчити життєвій мудрості.
                            
Минулої неділі своє професійне свято відзначали всі українські працівники освіти, а сьогодні відзначається Всесвітній день учителя. Ми щиро вітаємо усіх педагогів зі святом і бажаємо завжди отримувати задоволення від своєї роботи, завжди мати змогу знайти підхід до кожного свого учня, надихати і надихатися! 🎉
 
🔝 З нагоди Дня учителя ми підготували добірку книг про педагогів.
 
1. «Вгору сходами, що ведуть униз» Бел Кауфман
Цей роман складається з папірців, нібито знайдених у сміттєвому кошику, переписок на шкільній дошці, уривків щоденника, безглуздих директив, звітів, оголошень і планів уроків. Ця мішанина голосів творить кумедну і зворушливу історію про молоду недосвідчену вчительку-ідеалістку, яка прагне змінити життя своїх учнів. І про учнів, яким, як і їхній наставниці, треба ще вижити в бюрократичному хаосі й безглуздій жорсткості системи освіти. Чи готова міс Баррет боротися за кожного свого учня? Як захистити підлітків від наркотиків, расових упереджень, криміналу? І чи знайдеться у цій історії місце для любові? І якщо так, то для якої?
 
2. «Пташка співуча» Решат Нурі Гюнтекін
Цей культовий роман оповідає про долю молодої турецької вчительки в Анатолії. За мотивами цієї книги неодноразово знімали художні та телевізійні фільми. У цій книзі паралельно з темою кохання, підіймаються надважливі питання існування людини в суспільстві. Історією про молоду вчительку захоплюються вже багато десятиліть поспіль.
 
3. «Академія пана Ляпки» Ян Бжехва
Дії цієї повісті-казки відбуваються у фантастичній академії, директором якої є пан Амброжи Ляпка. Твір є дуже повчальним, адже учитель Ляпка здатен перетворити на уроки будь-які цікаві для дітей заняття і зробити навчання захопливим, а отже – значно більш результативним. Пан Ляпка вчить дітей дослухатися до свого внутрішнього «Я», разом з ними бере участь у проєктах, а свою школу він робить максимально комфортною для навчання.
 
4. «Аґнес Ґрей» Енн Бронте
У цьому романі, ґрунтуючись на власному досвіді, Енн Бронте створила історію здійснення мрій молодої гувернантки. Головна героїня, скромна дівчина Аґнес, вважає своїм істинним призначенням виховувати і навчати дітей. Вона влаштовується на роботу гувернанткою до заможної родини. Але її вихованці виявляються жорстокими і норовливими. Спочатку це жахає Аґнес, але зрештою вона вирішує зробити усе можливе, щоб перевиховати своїх підопічних.
 
5. «Енн із Зелених Дахів» Люсі Мод Монтгомері
Головна героїня цієї книги, розумна і жвава 11-літня дівчинка-сирота Енн. Вона хоче усім подобатися, але має доволі химерну вдачу. Та в її житті з’являється міс Стейсі, учителька, яка має неортодоксальні й ліберальні методи навчання, котрі критикують інші, але саме завдяки їм вона стає дуже потрібною моделлю для наслідування і прекрасним наставником для юної Енн. 

Немає коментарів:

Дописати коментар