четвер, 7 жовтня 2021 р.

Мистецька галерея 👨🎨🇺🇦

У другу неділю жовтня відзначається прекрасне свято – День художника України. Цього року свято припадає на 10 жовтня, а отже, вже цього тижня ми вітатимемо усіх сучасних українських митців зі святом і вшановуватимемо пам'ять тих художників, які вже відійшли у засвіти.
 
Насправді, якщо говорити про українське образотворче мистецтво, нам є ким пишатися. Окрім визнаних в усьому світі українських художників, які творили в минулих століттях, таких як Микола Пимоненко, Олександр Архипенко, Казимир Малевич, Архип Куїнджі та інші, ми можемо пишатися і більш сучасними митцями, такими як Іван Марчук, якого називають українським генієм мистецтва, і який входить до списку “100 геніїв сучасності”; Анатолій Криволап, який є «найдорожчим» серед представників сучасного українського мистецтва; Олександр Ройтбурд, котрий є одним з найвідоміших українських митців у світі; та ін.
 
Образотворче мистецтво, без сумніву, є невід’ємною складовою національної культури і джерелом духовного розвитку нашого суспільства. Ми пропонуємо вам насолодитися прекрасними роботами українських майстрів пензля, переглянувши наступне відео:

Немає коментарів:

Дописати коментар