вівторок, 12 жовтня 2021 р.

Віртуальна виставка книжок

А ви давно були в бібліотеці? Якщо ні, то молодці – так тримати!
👍👌 А якщо так, то нумо виправлятися! 🙂 У нас тут постійно з’являється щось новеньке – і зручне та модне крісло-кокон, і нові технологічні рішення, і, звісно ж, нові книжечки📚. Саме про останні йтиметься у цьому дописі. Ми завжди можемо запропонувати цікаві книжки на будь-який смак. Сьогодні до вашої уваги містичний і дуже пізнавальний роман «Останній спадок» Андрія Новіка, історичний роман «Таємниці галицького Версалю» Тетяни Пахомової, повість для підлітків «Як я руйнувала імперію» Зірки Мензатюк, а також дитячі книжки «Пригоди журавлика» і «Пригоди близнят-козенят; Пошукове бюро знахідок “Кузя, Зюзя і компанія”» Всеволода Нестайка. Отже, далі більш детально…
 
«Останній спадок» Андрій Новік

Дивний дерев’яний куб – дідів спадок студенту Максимові Підгірському. Спадок, який Максим передав своєму викладачеві старослов’янської міфології Далібору Кравцю. Передав і… зникнув назавжди.  Що ж чекає на Далібора?
 
«Динамічний, гостросюжетний, напрочуд інформативний роман. Це книга про пошук артефакту, завдяки якому древні слов’яни впродовж тривалого періоду вважалися однією з наймогутніших етнічних груп Східної Європи. Книга, безперечно, захоплива, але, крім розважити, Андрій Новік намагається пробудити у читача цікавість до маловідомих таємниць і напівзабутих легенд підкреслюю: саме українських легенд і, як на мене, йому це вдається...»
Макс Кідрук, письменник
 
«Таємниця галицького Версалю» Тетяна Пахомова
Тетяна Пахомова українська письменниця, що дебютувала влітку 2016 року своїм романом «Я, ти і наш мальований і немальований бог» і отримала першу премію літературного конкурсу «Коронація слова». У новому її романі події розгортаються в Польщі, для якої ХVIII сторіччя стало часом найстрашніших випробувань. Читач стане свідком історії, яка знову й знову повторюється – з іншими людьми, в інші часи, в іншій країні… Свого сина і спадкоємця величезних статків і галицького Версалю родового гнізда, заснованого ще коронним гетьманом, Потоцькі назвали Щенсним, латиною Феліксом. Щасливим… Оповитий родинною славою, ореолом поваги і заздрості, він мусив одружитися із Жозефіною Мнішек і стати польським королем. Важкою була ця ноша для мрійливого юнака. Гоноровий шляхтич батько, який вершив долі сотень тисяч людей, та амбітна і свавільна мати з малих літ ліпили з нього майбутнього володаря, відгризаючи, як вовки, кожний прояв милосердя й людяності. Бо світом правлять не вони, а влада і гроші… Та якось при дорозі молодий Потоцький зустрів прекрасну лісову мавку синьооку красуню Гертруду. І вперше пішов проти волі батьків, закохавшись і таємно одружившись. Тим самим поклав на терези історії не владу, гроші й любов, а майбутнє вільної Польщі…
 
«Як я руйнувала імперію» Зірка Мензатюк
Це перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Як ганялися за дефіцитними товарами? Кого боялися? І чого прагнули? Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються в вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І – найголовніше – хто його розвалив?
 
Автор повісті Зірка Мензатюк – лауреат премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в український дитячій та підлітковий літературі останнього десятиліття.
 
«Пригоди журавлика» і «Пригоди близнят-козенят; Пошукове бюро знахідок “Кузя, Зюзя і компанія”» Всеволод Нестайко
У цих класних сучасних українських книжках для дітей відомий письменник Всеволод Нестайко запрошує малят до чарівної країни мандрівок і пригод чудернацьких героїв. Важливо, що ці книжечки не тільки цікаві, але і повчальні.
 
Чекаємо на вас у бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар