четвер, 8 жовтня 2020 р.

Луїза Хей – письменниця, яка зцілила не лише себе, але і багатьох інших🌞

«Вчора – це історія, завтра – загадка, сьогодні – подарунок»
Л. Хей
 
Сьогодні виповнюється 94 роки від дня народження Луїзи Хей – відомої американської письменниці, засновниці видавничого дому «Hay Hause» і натхненниці багатьох людей. Ця тендітна і водночас така сильна жінка змогла не тільки саму себе «витягти» із купи серйозних проблем, з якими їй довелося зіштовхнутися в житті, в тому числі і подолати важку хворобу, але також допомогти тисячам людей позбутися їхніх негараздів і невдач.
 
Народилася Луїза Хей 8 жовтня 1926 року в Лос-Анджелесі (США), у бідній сім'ї. Мати дівчинки працювала прачкою і постійно була на роботі, а батько майбутньої письменниці був залежним від алкоголю. Тож, як ви розумієте, дитинство Луїзи було, м’яко кажучи, непростим.
 
Ще у п’ять років дівчинка вперше зазнала серйозних образ і принижень сексуального характеру, і, мабуть, тому вже в чотирнадцять вона вела аморальний спосіб життя. У п'ятнадцять років Луїза стала матір’ю, але від дитини вона відмовилася. Далі була робота моделлю і невдалий шлюб із заможним чоловіком. Після розлучення жінка повернулася до розпусного способу життя, та згодом вона зрозуміла, що далі так жити не можна. Щоб вибратися з цього порочного кола, Луїза відвідувала лекції з психології, на які, до речі потрапила абсолютно випадково.
 
Ідеї ​​«позитивного мислення», які Луїза почула на лекціях, дуже її зачепили і вона почала стрімко змінювати своє ставлення до життя і себе самої, за короткий термін, перетворившись з «патологічної жертви і нікчемності» на гідну жінку і сильну особистість; навчилася любити себе і радіти життю. Вона знайшла в собі сили побороти страшну хворобу.
 
Зцілившись, Луїза Хей почала писати і видавати книги, стала засновницею видавничого дому «Hay Hause». Вона є авторкою понад 30 книг популярної психології, багато з яких стали бестселерами, її статті друкувалися в різних журналах, їх мета допомагати людям навчитися жити і отримувати від цього задоволення.
 
Найвідоміші книги письменниці: «Станьте щасливими за 21 день», «Зціли своє тіло та полюби його», «Мудрість жінки», «Зціли себе сам», «Люби себе. Довіряй своєму життю», «Цілюща сила думки», «Я можу зробити це», «Ти можеш зцілити своє життя», «Керуй своєю долею», «Повна енциклопедія здоров’я Луїзи Хей» та ін.
 
Луїза Хей пішла з життя 30 серпня 2017 року у своєму будинку в Сан-Дієго (штат Каліфорнія, США), їй був 91 рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар