понеділок, 12 жовтня 2020 р.

«Осінні» книжки для гарного настрою🍂📚

Восени, коли дні стають все коротшими та прохолоднішими, за віконечком частенько йде дощ та падає золотаве листячко, немає нічого кращого, аніж розташуватися зручненько у кріслі, вкритися ковдрою і почитати хорошу книжку, яка перенесе вас кудись далеко і змусить забути на якийсь час про все на світі. У цьому дописі пропонуємо вашій увазі книжки, які чудово підійдуть для осіннього читання наодинці із собою або всією родиною:).
 
1. «Ожиновий живопліт. Осіння історія», Джилл Барклем
Це відома і одна з найулюбленіших затишних легенд у світі дитячої літератури. Заглянемо за Ожиновий живопліт. Тут з покоління в покоління милі мишки облаштовують свої будиночки в коренях і стовбурах дерев. Вони дуже працелюбні, тому у гарну погоду збирають квіти, фрукти, ягоди та горіхи в лісі й навколишніх полях. А ще варять смачне варення, солять, маринують гриби та овочі про запас. Всі заготовляння зберігають у величенькому пеньку-коморі.
 
2. «Осінні узори: новели та оповідання», Роман Іваничук
Це книжка про звичайних людей, добірка новел і оповідань, написаних у різні роки, з сюжетами, вихопленими просто з життя. Це своєрідна сповідь письменника-життєлюба, літописця не тільки сивої давнини, але й своєї епохи. В його творах можна знайти атмосферу, настрій, образи, запахи й смаки улюблених міст і місць, як вони закарбувалися у пам’яті автора. Тут є все – радість, печаль, краса, усмішка, кохання, надія і сміх. А головне – в оповідках (як їх називає автор) є мудрість. Справжня мудрість бачити світло навіть у сутінках і віддавати любов беззастережно і чесно. І цією мудрістю щедро ділиться людина чиста, глибока – і водночас дуже проста.
 
3. «Останній листок», О. Генрі
Це одна з найкращих новел у світовій літературі, присвячених темі відданості людини іншій людині, любові до ближнього. Вона відзначається великою увагою до «маленької людини», порушує проблеми злиденного життя людей мистецтва, боротьби за виживання, взаємопідтримки і самопожертви. О. Генрі створив чудовий твір, який вже понад століття не лишає байдужим читача і вражає своєю неповторністю.
 
4. «Осінь в Пекіні», Борис Віан
Одного ранку Амадіс Дюдю, головний герой роману, разом з іншими персонажами книжки опиняється в Екзопотамії, що, втім, не дивно, адже Екзопотамія – це пустеля, а як стверджує Борис Віан – у пустелях завжди людно, адже люди люблять збиратися там, де багато місця. У Екзопотамії з ними відбувається багато дивовижних пригод.
 
5. «Реквієм для листопаду», Дзвінка Матіяш
Дуже незвична книга сучасної української авторки. Це твір, який зовсім необов’язково читати спочатку. Це – розлога медитація, потік думок, інтимних
  історій, які переплітаються між собою. Одна з них – це історія Дарини, її болю, пам'яті, спроби відшукати своє місці у світі.
 
6. «Кульбабове вино», Рей Бредбері
Літо у неіснуючому містечку Ґрін Таун 1928 року... Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків... І кульбабове вино, яке готує дідусь... Воно – як чарівна капсула часу, що вбирає у себе досвід минулих літ, воно – як ностальгія за дитинством, у яке зможе хоча б на мить повернутися кожен, хто візьме до рук цю фантастичну повість. Ця книга – острівець, на якому зупиняється час. Її сторінки дихають далекими дитинно-безмежними спогадами – теплими, п’янкими, вічними, проте яких нам не спіймати ніколи.
 
7. «Квітка осіння», Володимир Сосюра
До збірки увійшли найкращі ліричні твори видатного українського поета Володимира Сосюри. Якщо його першим віршам притаманна романтика боротьби й кохання, то пізніше він відчуває внутрішнє роздвоєння («комунар і націоналіст»), неможливість поєднати відданість революції з почуттям національного обов'язку. Сьогодні яскрава щира поезія В. Сосюри має багато шанувальників, як і раніше, чарує своєю душевністю, теплотою і правдивістю почуттів.
 
8. «Записник», Ніколас Спаркс
Це – не «любовний роман», а роман про кохання. Про кохання звичайних чоловіка і жінки... Чому ж ця книга стала абсолютним бестселером у всьому світі? Чому вона зворушує душу читачів різного віку та інтелектуального рівня? Пояснити це неможливо. Прочитайте книжку і зрозумієте самі.
 
Бажаємо вам затишних і теплих днів і вечорів у цю осінню пору.

Немає коментарів:

Дописати коментар