пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

Посмішка – найкоротший шлях від людини до людини 😀

У першу п’ятницю жовтня, тобто саме сьогодні, відзначається Всесвітній день усмішки. Цей День започаткував Гарві Болл – американський графічний дизайнер, який також є і «батьком» легендарного смайлика, без якого ми тепер просто не уявляємо свого життя😊. Відоме нині в усьому світі зображення смайлика з’явилося 1963 року і є найбільш упізнаваним символом гарного настрою та доброзичливості.

З плином часу Гарві Болла почало непокоїти аж занадто комерційне застосування його творіння і той факт, що його первинне значення і мета були втрачені у вирі ринкових відносин. Саме це і спонукало пана Болла заснувати Всесвітній день усмішки. Він подумав, що буде добре, якщо ми всі хоча б один день на рік присвячуватимемо усмішкам і добрим вчинкам. Усміхнене обличчя не знає ні політики, ні географії, ні релігії. Задум Г. Болла полягав у тому, щоб щороку хоча б на один день про усе це забували і всі люди на нашій планеті. За його ініціативою перша п’ятниця жовтня з того часу (з 1999 року) є Всесвітнім днем усмішки. Так, свято смайлика тепер відзначається в усьому світі – завзяті ентузіасти проводять різноманітні акції та флешмоби.

Після смерті Гарві Болла 2001 року на його честь було створено Всесвітній фонд усмішки Гарві Болла. Цей фонд щороку є офіційним спонсором Всесвітнього дня усмішки.

 

Посміхнімося і ми :). 

Немає коментарів:

Дописати коментар