середу, 15 січня 2020 р.

Найкращі книжки 2019 року за версією BBC (частина 2) 📚

У попередньому дописі ми ознайомили вас із першою частиною переліку найкращих книг минулого року, опублікованим на сайті відомого видання BBC. Сьогодні пропонуємо вашій увазі другу частину цього списку.

11. «Підземелля: подорож у часі», Роберт Макфарлейн
Багаторазовий лауреат літературних премій Роберт Макфарлейн у своїй новій хітовій книзі «Підземелля» занурює читача у подорож світами, розташованими під нашими ногами. Від льодовиків Гренландії до гробниць Бронзової доби та арктичних морських печер… «Підземелля» – це подорож від минулого нашої планети до її сьогодення та майбутнього.

12. «Нічний човен до Танжера», Кевін Беррі
Разючий і чудовий новий роман про двох вже немолодих злочинців, «кар’єра» яких добігає кінця. Їм доводиться постати перед труднощами та збитками. Чудовий меланхолічний мотив роману, сповненого влучними  фразами та страшними персонажами, не залишить читача байдужим.

13. «Три жінки», Ліза Таддео
Цей роман є науковою роботою, в основі якої лежать багатогодинні інтерв’ю авторки з трьома головними героїнями. Сюжет ґрунтується на описі життя трьох абсолютно різних жінок, їхніх бажань та інтимних історій.

14. «Трюкове дзеркало: роздуми про самообман», Джиа Толентіно
Ця збірка нарисів є однією з найбільш обговорюваних книжок минулого року. Роздуми автора про самосвідомість, фемінізм та інтернет розглядаються через призму різноманітних тем, таких як релігія, наркотики, весільна індустрія та світ відомих людей.

15. «10 хвилин 38 секунд у дивному світі» Еліф Шафак
Головна героїня роману, смертельно поранена представниця секс-індустрії, розповідає історію свого життя. Вона помирає у сміттєвому баку у Стамбулі і згадує свою те, що пережила… В своїх чуттєвих спогадах вона знайомить читача із друзями, яких вона зустрічала в різні ключові моменти свого непростого життя. 

16. «Блискучий, блискучий, блискучий, блискучий, блискучий: нариси» Джоель Голбі
До цієї збірки нарисів входять роздуми автора про смерть, алкоголь, дружбу та втрату. Поєднуючи пронизливу самоіронію та майже привабливе самовихваляння, Голбі з ентузіазмом описує різні речі – важливі та не дуже.

17. «Ковентрі», Рейчел Куск
«Ковентрі» – це збірка нарисів про материнство, шлюб, фемінізм і мистецтво. Книжка охоплює мемуари, культурну критику, елементи сімейного життя та навіть політику.

18. «Портфоліо польоту», Джулія Оррінджер
Роман, створений за мотивами реальної історії американського журналіста Варіана Фрайя, який 1940 року поїхав до окупованої німцями Франції та ризикуючи власним життям допомагав митцям, письменникам та іншим людям, які опинилися в небезпеці, втекти від нацистів. Роман сповнений дійсно особливими героями, трагічними втратами та жахом від голокосту, що наближається…

19. «Повний рот крові», Тоні Моррісон
Тоні Моррісон – лауреатка Нобелівської та Пуліцерівської премії, одна з найбільш знаменитих і шанованих письменників нашого часу. Її збірка нарисів, промов і роздумів «Повний рот крові» торкається таких тем, як історія США, політика, расова приналежність, релігія та глобалізація.

Ці прекрасні книжки поки що не доступні українською мовою, але ми з нетерпінням чекатимемо їх перекладів. Сподіваємося, ви разом з нами ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар