пʼятницю, 21 червня 2019 р.

Вітаємо юних читачів: екскурсія бібліотекою

Бібліотека завжди радо відчиняє двері для всіх охочих поринути у фантастичний світ літератури. Особливо ми тішимося, коли до нас приходять зовсім юні відвідувачі, які тільки знайомляться з книжками та готуються стати читачами. Цього разу до нас завітали вихованці молодшої та середньої груп школи-дитячого садку «Кияночка». Бібліотекарі провели екскурсію, мета якої полягала у тому, щоб познайомити дітей із поняттям «бібліотеки» та принципами її роботи, і, звичайно, з метою прищепити їм любов до книжок.
Знайомство з бібліотекою розпочали з абонемента. Там співробітники розповіли дітям, що кожна книжечка має своє місце, призначене тільки для неї. Що після того, як користувачі почитали книжку, вони обов’язково повинні її повернути до бібліотеки, а співробітники вже повинні поставити книжку на її «законне» місце.  Далі гостям показали книгосховище, яке вразило малечу тією великою кількістю книжок, що в ньому зберігаються.
Наступним етапом екскурсії було те, заради чого усі, власне, і приходять до бібліотеки – читання книжки. Діти уважно прослухали народну казку «Соломинка, бульбашка і личак». Після прочитання казки бібліотекарем обговорювали прослуханий матеріал та відповідали на запитання щодо суті твору. Потім на дошці діти малювали крейдою персонажів казки і надували мильні бульбашки, саме такі, як у казці :). Всі були дуже задоволені!
Після цього всі разом перейшли до затишного дитячого куточку бібліотеки, де дітям запропонували скласти казкові пазли і відгадати назву казки. До речі, вгадували казки наші юні гості одразу ж. Також грали у логічну гру «Сховай поросятко від вовка» за мотивами казки «Троє поросят».

Після ігор екскурсія перемістилася до читальної зали. Там діти розглядали книжкові виставки і «Куточок природи», який їм дуже сподобався. Звичайно ж, гостям дозволили погортати книжки, які їх зацікавили.
Далі бібліотекарі зіграли з дітьми у розвиваючу гру, спрямовану на те, щоб навчитися читати і одночасно вдосконалити свої знання про навколишній світ.
На завершення екскурсії для дітей влаштували майже справжній кінотеатр: переглядали мультик «Як Петрик П'яточкін слоників рахував». Діти були в захваті, до речі, дехто навіть зміг упізнати себе у герої мультфільму :).
Ми з нетерпінням чекатимемо на наступні зустрічі з «Кияночкою» та вихованцями й учнями інших садочків і шкіл!

Немає коментарів:

Дописати коментар