середу, 12 червня 2019 р.

Як обрати наступну книжку для прочитання?

Якщо ви справжній книголюб, у вашому читацькому житті може настати момент, коли вам буде дуже важко вирішити, що почитати далі. Чи має це бути якийсь грандіозний роман, відзначений міжнародною літературною нагородою? Чи, можливо, це має бути щось із переліку останніх бестселерів? А, може, це буде якийсь абсолютно маловідомий твір, обраний випадково?

Із прочитанням кожної нової книжки життя справжнього книголюба може суттєво змінюватися, тому до вибору книг потрібно ставитися відповідально :) Але як же все-таки обрати? Пропонуємо розглянути кілька простих варіантів.

ПОПРОСІТЬ БІБЛІОТЕКАРЯ ДАТИ ВАМ КНИЖКУ НА ЇЇ/ЙОГО ВИБІР
З вами трапляється так, що ви йдете до бібліотеки з наміром взяти якусь конкретну книжку, а повертаєтеся звідти із цілою купою книжок? Потім вам важко визначитися між усіма тими книжками, які ви взяли, адже через певний час їх обов'язково потрібно повернути. Спробуйте скористатися порадою бібліотекаря, щоб звільнити себе від необхідності розриватися між великою кількістю різних творів. Розкажіть бібліотекарю про свої вподобання і він неодмінно підбере щось саме для вас.
ЗАВІТАЙТЕ НА ЛІТЕРАТУРНІ ПОРТАЛИ
В наш час існує багато сайтів, блогів та груп у соціальних мережах, присвячених літературі. Там вам запропонують вибір із усіх можливих жанрів. Просто використовуйте хештеги, наприклад такі як #література, #новікнижки, #щозаразчитають, #книжковийсвіт і т. д., і ви одразу побачите назви книг, які зараз активно обговорюються в інтернеті. Завжди цікаво прочитати популярну книжку та побачити, чи була вона варта усього того галасу, що навколо неї здійнявся.

СКОРИСТАЙТЕСЯ ЩОМІСЯЧНИМИ ПІДПИСКАМИ
Останнім часом все популярнішими стають щомісячні сервіс-підписки. Що це таке? Після оформлення заяви на таку літературну підписку, ви щомісяця одержуватимете посилку, в якій зможете знайти кілька книжок на вибір співробітників таких сервісів. Якщо ви любите сюрпризи, така послуга точно для вас ;) У книжкових боксах-сюрпризах можна знайти твори практично будь-якого жанру й категорії – в тому числі і книги для дітей. До того ж, у посилки ще кладуть різні приємні доповнення. Ціни на такі підписки варіюються, тож шукайте варіанти саме для себе.
ДОЗВОЛЬТЕ ДРУЗЯМ ОБРАТИ ДЛЯ ВАС НАСТУПНУ КНИЖКУ
Хто знає вас краще за близьких друзів? Вони точно знають, що ви любите, в тому числі і в літературі. Так чому б не скористатися їхніми рекомендаціями? Ще можна просто зайти в гості до друга та взяти якусь книжку з його полиці самостійно (звичайно, з дозволу господаря :)). Раніше і взагалі було модно обмінюватися «домашніми бібліотеками», це і просвітницьку користь мало, і дружбу зміцнювало.

ПРИЄДНАЙТЕСЯ ДО РЕАЛЬНОГО АБО ОНЛАЙН КНИЖКОВОГО КЛУБУ
Книжкові клуби це круто, тому що різноманіття смаків членів таких клубів надасть вам набагато більший вибір книжок, ніж ви могли собі уявити. Існують книжкові клуби, присвячені конкретним темам. Членство у таких клубах небезкоштовне, але вони допомагають заводити нові цікаві знайомства, долучатися до захоплюючих дискусій із людьми, які читають ту ж саму книжку, що і ви.

Ми у бібліотеці завжди чекаємо на вас і готові також порадити щось цікаве.

Немає коментарів:

Дописати коментар