вівторок, 16 квітня 2024 р.

Анонс: у травні вийде нова книга письменника і військового Артема Чеха

Маємо чудові літературні новини: вже наступного місяця вийде друком новий історично-пригодницький роман відомого сучасного українського письменника і військовослужбовця Артема Чеха
«Пісня відкритого шляху».
 
Ось, що розповів про нову книгу сам автор у своєму інтерв’ю: «Це роман про колишнього кріпака, який, після того, як відслужив на Східній, тобто Кримській, війні, потрапляє в Америку, і воює на боці Півночі у Громадянській війні США. Знаходить там собі друга, колишнього раба чорношкірого Сема, і вони разом подорожують Америкою.»
 
Письменник також зазначив, що за обсягом це найбільший його роман – він майже вдвічі більше за попередній його роман «Хто ти такий?».
 
Відомо, що Вже відбулася редактура роману і готова обкладинка.
 
Про автора
Артем Чех (справжнє ім'я – Артем Олександрович Чередник) – український письменник, військовослужбовець Збройних сил України. У доробку письменника понад 15 творів, серед яких романи, автобіографії, документальна проза і нон-фікшнНеодноразово ставав переможцем різних літературних конкурсів і лауреатом  престижних премій, у тому числі премії Книга року BBC-2021 за роман «Хто ти такий?». У травні 2015 року долучився до лав ЗСУ, 2016 року демобілізувався, та після початку повномасштабного вторгнення повернувся до війська. Навіть під час служби письменник не полишає і своєї літературної діяльності. Найвідоміші твори письменника – збірка есеїв «Точка нуль», в якій описано досвід перебування автора на передовій у 2015-2016 рр., а також роман «Хто ти такий?» (2021) – майже автобіографічна історія, в якій автор переосмислює 90-ті та своє дитинство в них.   

Немає коментарів:

Дописати коментар