пʼятницю, 12 квітня 2024 р.

Подорож планетами

12 квітня відзначається Всесвітній день авіації і космонавтики, а також День працівників ракетно-космічної галузі України та Міжнародний день польоту людини в космос
👩🚀👨🚀
 
У бібліотеці естетичного виховання імені Олександра Довженка для дорослих ЦБС Солом'янського району м. Києва напередодні Всесвітнього дня авіації і космонавтики та Дня працівників ракетно-космічної галузі України пройшов захід, присвячений темі космосу – майстриня і волонтерка Олександра, яка вже давно стала доброю подругою бібліотеки, провела майстер-клас для наших користувачів – виготовляли «космічні» рукотвори 🖐📏🌠. В процесі роботи розмовляли про планети, комети, астероїди, зірки та усе, що пов’язано з космосом🌖.
💁‍♂️«Космічні» свята було встановлено для того, щоб щорічно відзначати на міжнародному рівні початок космічної ери для всього людства, нагадувати про важливий внесок космічної науки і техніки в досягнення цілей сталого розвитку і підвищення рівня добробуту держав і народів,  вшановувати й визнавати досягнення спеціалістів, які займаються розробкою, виробництвом та вивченням ракетно-космічних систем, а також щоб забезпечити реалізацію зусиль, спрямованих на збереження космічного простору для мирних цілей.
 
️У цей день в усьому світі проводяться різні тематичні заходи, такі як виставки, конференції, лекції тощо. Мета цих заходів – надихнути молоде покоління більше цікавитися космосом і надалі обирати професії, пов’язані з космічною галуззю, задля подальшого розвитку цієї галузі; сприяти міжнародній співпраці в дослідженні космосу; та підкреслити численні переваги польоту людини в космос 🚀.
 
Україна на постійній основі бере участь у багатьох міжнародних проєктах та програмах, спрямованих на освоєння космосу, тож для нас дуже важливо прищеплювати дітям зацікавленість у космосі і спонукати їх вивчати усе, що з ним пов’язано, щоб у майбутньому якась частина з них зробила і свій внесок у розвиток космонавтики і, можливо, хтось із сучасних дітлахів одного дня прославить Україну на цій ниві 🇺🇦.

Немає коментарів:

Дописати коментар