середу, 31 січня 2024 р.

«Літопис цивільного спротиву Херсона» – книга про незламних людей

Вийшла нова книга про окупацію Херсона, що тривала від 24 лютого до 11 листопада 2022 року. У книзі, що називається «Літопис цивільного спротиву Херсона у вимірах повномасштабної агресії Росії проти України у 2022 році», зібрані історії сміливих херсонців, які пережили окупацію міста й області росіянами. Історії записані безпосередньо під час інтерв’ю з героями книги – абсолютно різними людьми, яких об’єднала спільна біда.
 
З цієї книги читач зможе дізнатися про ситуації, які слабко задокументовані, не зняті на відео чи фото. Прочитавши книгу, можна зрозуміти і відчути всю повноту драми, яку пережили херсонці, усвідомити усі жахи, з якими стикалися протягом восьми місяців ці відважні та нескорені люди. Тут багато особистого – події, емоції, почуття…
 
Автор книги – доктор історичних наук, професор кафедри історії, археології та методики викладання Херсонського державного університету Олександр Черемісін.
 
Отже, до першої річниці визволення Херсона було задокументовано 27 інтерв’ю з містянами й мешканцями області, які були безпосередніми учасниками подій, саме ці історії і склали основу «Літопису цивільного спротиву Херсона».
 
Читайте у книзі про те, як в окупованому Херсоні підприємці, освітяни, лікарі, спортсмени, журналісти, пенсіонери і не тільки брали участь у мітингах, провадили різні форми спротиву окупантам, передавали важливі відомості про ворога нашим збройним силам, а ще лікували, навчали, тренували і всіляко допомагали одне одному.
 
Зрозуміло, що основна мета таких книг, як «Літопис цивільного спротиву Херсона», полягає у тому, щоб написати правдиву історію спротиву та передати відомості про цей жахливий досвід наступним поколінням, які, сподіваємося, зможуть засвоїти цей урок.

Немає коментарів:

Дописати коментар