середу, 17 січня 2024 р.

Топ-5 книг для майбутніх винахідників

17 січня відзначається День дітей-винахідників – свято, започатковане задля вшанування дитячої фантазії та винахідливості. Цей День є чудовою нагодою виявити й розпалити творчий потенціал ваших дітей чи учнів та ознайомити їх з історією відомих винахідників, у тому числі і дітей-винахідників, відомих в усьому світі. З нагоди свята пропонуємо вам коротку добірку книг про винахідників і різноманітні винаходи, які неодмінно варто почитати разом зі своїми дітлахами. Можливо, почитавши історії про видатних вчених і дослідників та про їхні відкриття і творіння, ваш малюк надихнеться, почне сумлінно вчитися, експериментувати і зрештою винайде щось у майбутньому.
 
🔵«ОЦЕ ТАК ПАТЕНТ! Книга неймовірних винаходів» Малгожата Мицельська, Даніель Мізеліньський, Олександра Мізелиньська
Всі у світі знають, хто такий Леонардо да Вінчі, однак, коли на зламі XV і XVI століть він вигадав танк, автомобіль, гелікоптер, дельтаплан, парашут, підводний човен, ліфт і телескоп, його, вочевидь, вважали шаленим мрійником. Тепер же всі визнають, що він був генієм, який випередив свій час. У цій книзі ви та ваша дитина знайдете цікавий огляд давніх і сучасних винаходів – новаторських, переломних, кумедних, невдалих чи навіть нездійсненних. Але всі вони про людську фантазію.
 
🔵«Дівчата думають про все на світі. Розповіді про винаходи, зроблені жінками» Кетрін Тіммеш
Те, що дівчата думають про все на світі, це беззаперечний факт – від підгузків для малюків до найтривкішого матеріалу, що застосовується в космосі. Замислившись одного разу, як зробити життя легшим і комфортнішим, жінки в різні часи створювали просто геніальні речі. Жіноча наполегливість, оптимізм і віра в свої сили, а ще поєднання практичності й гострого розуму, стали поштовхом для створення речей, яким і нині немає рівних. Історії жінок-винахідниць, що зібрані у цій книзі, надихають і спонукають упевнено йти до своєї мети.
 
🔵«Вибухова історія людства» Юлія Смаль
Коли люди навчилися використовувати вогонь, це змінило їхнє життя назавжди. Згодом люди винайшли порох, грецький вогонь, вибухівку і вогнепальну зброю. Зброярі експериментували, алхіміки й хіміки поєднували різні елементи й отримували несподівані реакції та вибухові суміші. А нині ми маємо бойові отруйні речовини і ядерну зброю, вічне джерело енергії, яке водночас може спричинити техногенні катастрофи і радіаційне зараження. Що буде далі – залежить від нас…Ця книга змусить замислитися про важливе.
 
🔵«Дитяча енциклопедія наукових експериментів» Томас Канаван
Якщо ваша дитина цікавиться наукою та мріє одного дня зробити якесь важливе наукове відкриття, а можливо й не одне, то ця чудова книжка точно стане у пригоді, адже вона познайомить юного читача з основними законами хімії, біології та фізики, які він чи вона зможе перевірити на практиці. Докладні інструкції, малюнки та фото, наведені у виданні, допоможуть провести захопливі досліди та експерименти вдома. Малі розумники будуть у захваті.
 
🔵«Великі відкриття та винаходи» Олена Ульєва, Кристина Коновалова
Неймовірні історії з життя різних речей, які описані в цій книзі, дозволять дитині дізнатися, як винайшли електричну лампу, хто змайстрував перший у світі велосипед чи літак тощо. У цій книзі предмети «оживають», розкриваючи секрети своєї появи на світ та імена винахідників.

Немає коментарів:

Дописати коментар