четвер, 11 січня 2024 р.

Всесвітній день «Дякую»: історія, факти, цитати

11 січня відзначається Всесвітній день «Дякую». Цей День є нагадуванням про те, що ми повинні бути вдячними усім, хто так чи інакше зробили наше життя кращим. Це день, коли ми зупиняємось і думаємо про те, наскільки ми вдячні за те, що приносить нам радість або дозволяє нам бути успішними, щасливими та здоровими.
 
Отже, тепер ви знаєте, чим зайняти свій час сьогодні. У вас є цілий день, щоб подякувати всім, хто допоміг вам досягти ваших цілей. Незалежно від того, чи це ваші друзі, родина чи колеги, є багато способів показати їм, як багато вони для вас значать! Та звісно ж усі ми маємо бути неймовірно вдячними тим людям, завдяки яким ми зараз живі та вільні – ми вдячні нашим захисникам.
 
Трохи історії Дня  «Дякую»
Походження Дня невідоме, проте все почалося з повідомлення. Практика надсилання повідомлень друзям і родині стала частиною культури в 1400-х роках. Європейці першими почали обмінюватися вітальними листівками з рідними та друзями. У цю епоху люди нерідко надсилали подарунки з одного місця в інше. Звичка виявляти вдячність словом «спасибі» з’явилася під час комерційної революції в 16-му і 17-му століттях. За останні 500 років використання слів «дякую», «спасибі» поширилося по всьому світу. А ще існує теорія, згідно з якою компанії, котрі продають вітальні листівки, пропагували День «Дякую» для збільшення своїх продажів.
 
Коли люди почали дякувати один одному?
Згідно з різними записами, люди почали повсюдно говорити слово «Дякую» в 16 столітті.
 
Як відзначити Всесвітній день «Дякую»?
Цей день призначений для висловлення вдячності у будь-який спосіб:
 
- Дякуйте усім, хто робить для вас хоча б щось хороше. Подякуйте вчителю, тренеру, другу, або ж дівчині в кав’ярні, яка приготувала вам смачну каву, подякуйте своєму котикові чи собачці за безумовну любов і тепло, які вони дають…
 
- Напишіть записку з вдячністю – скористайтеся цією можливістю, щоб написати щирі листи всім, хто підтримував і заохочував вас в різні періоди життя. Краще передати записку людині в руки особисто.
 
- Напишіть електронне повідомлення друзям чи знайомим з вдячністю за підтримку і приємні моменти, проведені разом.
 
- Подякуйте військовим, яких зустрінете на вулиці чи у якомусь закладі.
 
Цитати до Всесвітнього дня «Дякую»
««Дякую» – найкраща молитва, яку можна сказати. Я часто її промовляю. «Дякую» висловлює надзвичайну вдячність, смирення й розуміння». – Еліс Вокер
 
«Встаючи вранці, дякуйте за світло, за життя, за силу. Дякуйте за вашу їжу та за радість життя. Якщо ви не бачите причини дякувати, це тільки ваша провина.»
 
«Всі наші скарги на те, що життя складне й нестерпне, наші нарікання з приводу того, чого ми позбавлені, виникають від нестачі вдячності за те, що ми маємо.» – Д. Дефо
 
«Вдячність – ознака благородства душі.» – Езоп

Немає коментарів:

Дописати коментар