суботу, 9 вересня 2023 р.

В Україні з’явиться нова премія у сфері книговидання й літератури

Українське популярне медіа про культуру читання і мистецтво книговидання «Читомо» засновує однойменну премію, яку в листопаді цього року вперше вручатимуть за видатні досягнення дієвців українського книговидання й літературної сфери.
 
2009 року "Читомо" з’явився як звичайний бакалаврський проєкт, але за ці роки став найбільшим українським медіа про книговидання України та світу і трендсетером українського книжкового ринку.
 
Нова премія вручатиметься за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку та грошової винагороди від Міністерства культури і медіа Німеччини. Отже, відтепер наприкінці кожного року найпомітніші досягнення, які сприяють розвиткові книжкової галузі й популяризації читання, відзначатимуть премією «Читомо». Номінантами премії можуть стати видавці, літературні блогери, бібліотеки, книгарні та журналісти.
 
Цьогорічні номінації: «Трендсетер видавничого ринку» за розвиток інноваційного підходу у видавництві, креативну трансформацію бізнесу, розвиток книжкового/літературного ландшафту України тощо), «За книжкову ініціативу, що сприяє промоції читання» (за пошук нових способів донесення книги до читачів, створення позитивного іміджу для читання, трансформацію освітнього процесу за допомогою читання тощо), «Амбасадор української книги» (за особистий внесок у видимість української книги та літератури у світі, формування позитивного іміджу української літератури та культури тощо).
 
Церемонія вручення першої Премії «Читомо» за участі фіналістів конкурсу та членів журі відбудеться в листопаді 2023 року у Києві. Результати Премії будуть опубліковані у відкритому доступі й на сайті «Читомо».

Немає коментарів:

Дописати коментар