вівторок, 4 квітня 2023 р.

Цього літа відбудеться довгоочікуваний Книжковий арсенал

У травні-червні 2011 року в Україні пройшов перший міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». З того часу ця грандіозна інтелектуальна подія відбувалася кожної весни, ставши унікальним майданчиком для розвитку і взаємодії різних видів мистецтва і культури, а також для обговорення важливих питань. За роки існування фестивалю його відвідали сотні письменників, поетів, філософів, дизайнерів, ілюстраторів та експертів видавничої справи з різних куточків світу.  
 
Основні цілі фестивалю:
 
- Стимулювати якісний розвиток і взаємодію книжкової, літературної, мистецької сцен.
- Проблематизувати і осмислювати вагомі питання людини, суспільства і культури.
- Створювати дружній простір репрезентації книги в усіх її проявах.
- Інтегрувати українську і міжнародну книжкову та літературну спільноти.
 
Книжковий Арсенал це ідеальне місце зустрічі книги, читача та автора. Минулого року у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну фестиваль, на жаль, було скасовано, та вже цього літа попри воєнний стан та всі обмеження, пов’язані з ним, команда Мистецького арсеналу планує провести 11-й Книжковий Арсенал. Організатори повідомили, що 11-ий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цьогоріч триватиме з вечора 22 червня (офіційне відкриття) по 25 червня.
Відомо, що поміж іншого у просторі ярмарку буде представлена добірка видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книги про війну, видані після 2014 року.
Для безпеки учасників заходу у Мистецькому арсеналі доступне найпростіше укриття, облаштоване за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар