пʼятницю, 21 квітня 2023 р.

Бібліотечні новинки з категорії «Історія й політика»

Ми вже повідомляли вам гарну новину про те, що у бібліотеці чергові нові надходження книг різних жанрів сучасної літератури. Серед наших новинок є і художня література для дорослих, і книги для дітей, і книги з психології, і мемуари, і книги з історії. Словом, ми впевнені, що кожен читач зможе знайти книгу, яка буде йому до вподоби. У цьому дописі хочемо окремо розповісти про деякі книги з категорії «Історія і політика», що з’явилися у бібліотеці.
 
«Історія в моментах. Україна - Московія» Сергій Соколов
Нещодавно наша бібліотека організувала презентацію цієї книги автором для школярів учнів школи №159.
Письменник присвятив книгу військовим, які першими пішли воювати з російськими загарбниками і героїчно загинули в жорстоких боях біля кургану Савур-Могила та в Іловайському «котлі» влітку 2014 року. Це  публіцистичне видання, структуроване як ілюстрований дайджест нарисів з історії України та росії (московії).
 
«Шлях до несвободи. Росія, Європа, Америка» Тимоті Снайдер
У цій книзі автор пише про останні 10 років нашої історії. У виданні підіймається багато тем, проблем і важливих питань сучасного життя, про які ми не так часто замислюємося. Книга дає змогу читачеві отримати чітку картину того, що відбувається зараз у політиці, про ключові події, політичні фігури та глобальні ідеї. За допомогою книги можна прослідкувати політику останніх кількох десятиліть (особливо останніх 10 років) у динаміці. Для нас важливо, що у цій книзі поміж усього іншого Снайдер аналізує, яких змін зазнає наше українське суспільство протягом останніх років.
 
«Архіви КГБ. Невигадані історії» Едуард Андрющенко
Ця книга дає змогу краще зрозуміти, як жилося українцям в умовах радянського тоталітарного режиму. Роками Автор книги відшукував в архівах історії з розсекречених документів радянських органів держбезпеки і зрештою видав цю дійсно цікаву книгу, зібравши в ній історії про абсолютно різних людей: дисидентів, цинічних убивць, агентів, шпигунів, чекістів, втікачів. Під час прочитання книги, стає лячно від того, скільки людських доль було зламано режимом.
 
«Халепи. Помилки, що визначили долю народів» Олексій Мустафін
Це книжка про тіньовий бік історії, про те, чого соромляться, і що зазвичай лишають за межами національних історій. Тут акцент не на перемогах і досягненнях, а навпаки – на помилкових історичних рішеннях.
 
«Омріяний Рим» Борис Джонсон
Книга одного з нaйвпливoвiшиx cвiтoвиx пoлiтикiв, справжнього друга України Бориса Джонсона. Автор poзкpивaє ceкpeти уcпixу Pимcькoї iмпepiї, нaмaгaючиcь винecти пeвну нaуку для cучacнoї пoлiтики, зoкpeмa для Євpoпeйcькoгo Coюзу. У книзі узагальнено ключові характеристики величної Римської імперії, завдяки яким вона проіснувала так довго і мала настільки суттєвий вплив на подальшу долю всього людства і зокрема Європи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар