суботу, 1 квітня 2023 р.

Бої за Київ і Київщину

Наближається річниця звільнення Київської області від російських загарбників. Під час окупації Київщини загинуло більше тисячі людей – йдеться про цивільних громадян. Битва за Київ – одна з ключових битв цієї страшної повномасштабної війни. Вороги намагалися захопити столицю, наступаючи з різних напрямків – з північно-західного напрямку, з боку Чорнобильської АЕС та Білорусі. На щастя, плани росіян захопити Київ провалилися. До столиці вдалося прорватися тільки окремим диверсійно-розвідувальним групам, які були знищені чи захоплені нашими військовими і правоохоронцями. Основні ж бої за Київ точилися у передмісті.
 
Київщина перебувала в окупації з 24 лютого по 2 квітня 2022 року. Після того як завдяки героїчним зусиллям захисників і цивільних людей Київську область було зачищено від рашистів, столицю та область все ж продовжують тероризувати регулярними ракетними обстрілами, та ми впевнені, що і Київ, і Київщина, і вся Україна вистоять, відбудуються і процвітатимуть. Швидше б тільки перемога.
 
У цьому дописі до річниці звільнення Київщини від російських загарбників ми підготували стислу відеохроніку подій, які відбувалися з кінця лютого до початку квітня минулого року у пристоличному регіоні.

Немає коментарів:

Дописати коментар