понеділок, 6 лютого 2023 р.

«День без сміху – день, прожитий даремно» (Ч. Чаплін) 😊😁😆

Книга може перенести читача куди завгодно. Не в буквальному сенсі, звісно, (а шкода) але все ж книги дійсно найкращий спосіб відволіктися від труднощів у реальному житті. Однак книгу, котра зможе не тільки
відволікти, але і розсмішити, знайти не так вже і легко. Тому комедійні книги мають особливу цінність.
 
Гумор буває різним, але сміх це у будь-якому разі панацея від багатьох проблем, тож ми вирішили запропонувати вашій увазі невеличку добірку книг, які неодмінно викличуть у вас сміх. Обирайте твір для себе, смійтеся і вірте в хороше.
 
1. «Коротка історія тракторів по-українськи» Марина Левицька

Ця книга дає яскравий портрет життя української еміграції в Британії. У центрі сюжету історія про те, як 84-річний Микола починає стосунки з набагато молодшою за нього емігранткою з України Валентиною. Доньки Миколи, котрі деякий час навіть майже не спілкувалися, об’єднуються, щоб розробити план, за допомогою якого вони зможуть викинути зі свого життя жінку батька. Легкий стиль, терпка іронія і яскравий сюжет зробили цю книгу популярною в усьому світі.
 

2. «Путівник по Галактиці для космотуристів» Дуглас Адамс

Це перша книга із серії «Путівник по Галактиці». Карколомна історія про пригоди землянина Артура Дента, Форда Префекта, який походить з маленької планети неподалік Бетельгейзе, його напівдвоюрідного брата Зафод Бібльброкс, землянки Тріції Макміллан (Тріліан), і депресивного робота Марвіна. Витончений гумор, дотепні діалоги героїв можуть викликати у читача навіть істеричний сміх, тож будьте готові і до такого :)
 
3. «Як важливо бути серйозним» Оскар Вайльд
Оскар Вайльд – справжній майстер слова, тож йому відмінно вдалося сатиризувати двоїстий характер Вікторіанського суспільства. Основне у цій комедійній п’єсі – фарс вищого ступеня. Це історія про двох молодиків, Джона Вордінга та Алджернона Монкрифа, які по черзі представляються вигаданим Ернестом Вордінгом, щоб уникнути обтяжливих чи незручних для них соціальних умовностей і зобов'язань, що викликає кумедні непорозуміння.
 
4. «Трістрам Шенді» Лоренс Стерн
Цей твір – справжній комедійний шедевр. Уся ця книга в якомусь сенсі може бути сприйнята як грандіозний жарт у 9-ти томах, як блискуча літературна містифікація, адже в ній автор пародіює просвітницькі романи, написані його попередниками. Це історія життя одного героя, починаючи від народження і до 5-річного віку наприкінці 9-го тому, що постійно переривається численними ліричними відступами, бесідами з читачем, розповідями про життя родичів героя, які перетворюють книгу на химерну суміш іронічних сцен, яскраво окреслених характерів, сатиричних випадів і дотепних висловлювань.
 
5. «З Елеанор Оліфант усе гаразд» Ґейл Ханімен
У книзі описана історія дівчини-одиначки, яка, здається, цілком задоволена своїм доволі нудним життям. Але якось усе змінюється – героїня разом зі своїм дивакуватим колегою рятує життя літнього чоловіка. Виявляється, доля звела цих трьох не випадково… Часом весела, часом зворушлива – це дійсно особлива книга.

Немає коментарів:

Дописати коментар