понеділок, 24 січня 2022 р.

«Коріння освіти гірке, але плоди її солодкі»

24 січня відзначається Міжнародний день освіти. Свято було встановлене Генеральною асамблеєю ООН з матою визнання важливої ролі освіти у досягненні миру та розвитку.
 
Вперше Міжнародний день освіти відзначався 24 січня 2019 року. Свято покликане наголошувати на тому, що освіта є однією з основних потреб кожної людини. Генеральна асамблея ООН прагне донести до кожного куточка світу повідомлення про те, що освіта є важливою передумовою добробуту і загального покращення життя в суспільстві. Освічена людина – це цивілізована людина, а цивілізовані люди – це цивілізоване суспільство, яке має значно більше можливостей і загального оптимізму.
 
Тема Міжнародного дня освіти 2022 року звучить так: «Змінюючи курс, трансформуючи освіту». Мета цьогорічного Дня освіти – всіляко посприяти відродженню освіти.
 
Всі ми розуміємо, що сфера освіти протягом 2020-2021 рр. стикнулася з величезними проблемами. Освітня діяльність значною мірою була обмежена і скорочена через всесвітню пандемію COVID-19 – більшість освітніх закладів у світі було зачинено, а учнів і студентів переведено на дистанційне навчання, при цьому ми ще не дуже добре розуміли, як це – навчатися на відстані від викладача. Звісно, усе це не могло не відбитися негативно на якості освітнього процесу. Зараз з’явився промінь надії, адже завдяки вакцинації навчальні заклади повернулися до нормального режиму роботи і учні знов отримали доступ до освіти у звичному її вигляді.  
 
Тема Дня освіти 2022 робить акцент на тому, що одним з основних прав кожної людини у світі є право на освіту. Надважливо це усвідомлювати, адже це допоможе нам побудувати більш стабільне та мирне майбутнє.
 
Крім того, ми повинні докладати зусиль для забезпечення інклюзивності і справедливості усіх навчальних закладів, включаючи початкову, середню, університетську і професійну підготовку, щоб кожна людина могла скористатися  можливістю навчатися протягом життя і, відповідно, повною мірою брати участь у житті суспільства і робити внесок у сталий розвиток.

Немає коментарів:

Дописати коментар