понеділок, 17 січня 2022 р.

Винахідливість і кмітливість дітей – непереможна річ 💡

17
січня відзначається День дітей-винахідників. Це свято було встановлено з метою вшанування юних геніїв, а також для того, щоб заохочувати дітей міркувати нестандартно, вивчати усе, що знаходиться навколо них, виявляти кмітливість під час розв’язання різних питань,  і щось винаходити.
 
Дату цього неофіційного свята було обрано невипадково, адже це день народження видатної людини, яка почала виявляти винахідницький талант ще у дитинстві – Бенджаміна Франкліна.
 
Як відкривати й розвивати в дітях винахідницькі здібності?
 
v Заохочуйте дітей шукати наукові та логічні рішення проблем.
v За можливості, давайте дітям доступ до іграшок та ігор, які передбачають розв’язання задач і проблем –  це допоможе їм розвивати навички критичного мислення.
vЯкщо ваша дитина має якусь цікаву ідею (нова цікава гра, нові слова, новий гаджет,  і т. п.), допоможіть їй реалізувати цю ідею.
v Розповідайте дітям про дітей, які щось винайшли, і таким чином надихайте їх стати винахідниками і самим. Нехай вони знають, що їхня ідея чи винахід не обов’язково мають бути революційними, це може бути щось несуттєве, що допоможе вирішувати реальні життєві проблеми, з якими вони стикаються.
 
Чи знали ви…
…що снігохід, фруктове морозиво та шрифт Брайля – все це винайшли діти?

Немає коментарів:

Дописати коментар