вівторок, 11 січня 2022 р.

«Бажаєте бути щасливими? Будьте вдячними!»😊🙏

11 січня відзначається Всесвітній день «Дякую». Ми часто забуваємо казати «Спасибі» чи «Дякую» і сприймаємо усе як належне. Але ж так важливо щиро висловлювати свою вдячність
тим, хто зробив наше життя кращим і щасливішим. Ті слова, які використовує людина, демонструють її хороші манери або ж їх відсутність. Звісно, деякі люди кажуть «Дякую» не від щирого серця, а ніби з почуття обов’язку. Саме для того щоб підкреслити, наскільки важливо висловлювати свою вдячність словами, було встановлено Всесвітній день «Дякую».
 
Відзначаючи цей День, люди можуть краще усвідомити важливе значення вдячності. Ніколи не вагайтеся, коли бажаєте промовити просте слово «Дякую».
 
Цікаві факти про висловлення вдячності:
 
v Науковці провели експеримент, під час якого вони попросили одну групу людей щотижня записувати речі, за які вони були вдячні, а другу групу – записувати клопоти чи несуттєві події, які їм довелося пережити протягом тижня. Так от люди, котрі вели «щоденники вдячності», пізніше розповіли, що вони і почувалися краще, і в цілому були більш задоволені своїм життям, і більш оптимістично налаштовані щодо майбутнього; натомість люди, які були зосереджені на більш негативних моментах, почувалися гірше.
 
v Ще одне нещодавнє дослідження показало, що після того, як його учасники висловлювали слова вдячності своїм партнерам, вони помічали, що ті ставали більш чуйними і в цілому більш задоволеними їхніми стосунками. Було виявлено, що вдячність має довготривалий позитивний ефект.
 
v Дослідження психологів Адама Гранта і Франчески Джино теж доводить, що слово «Дякую» дійсно має велике значення. Особливо, якщо людина обіймає керівну посаду, висловлення вдячності за добре виконану роботу може дати підлеглим сильне відчуття самоповаги і впевненості у собі. Також дослідження виявило, що вдячність викликає ланцюгову реакцію і призводить до підвищення рівня довіри між колегами і більшої готовності допомагати одне одному.
 
v Психолог і дослідник Джеффрі Фро розробив і впровадив програму вдячності для дітей віком від 8 до 11 років. У дітей, які проходили заняття, спостерігалося підвищення рівня вдячного мислення і позитивних емоцій порівняно з їх однокласниками, які не брали участь у дослідженні.
 
Як святкувати Всесвітній день «Дякую»?
Відзначається Всесвітній день «Дякую» дуже просто. Це ідеальна нагода сказати «Спасибі» усім, хто зробив для вас щось хороше – навіть якщо йдеться про якусь дрібничку. Надішліть їм повідомлення зі словами вдячності – написане від руки чи електронне. Можна навіть поділитися своїм повідомленням зі словами вдячності у соціальній мережі і додати хештеги #Дякую #Всесвітній_день_Дякую #ThankYouDay #Thank_you

Немає коментарів:

Дописати коментар