вівторок, 30 березня 2021 р.

У київському метро тепер можна відвідати виставку віршів🚇

Київський метрополітен запрошує мешканців і гостей столиці завітати на літературну виставку😀. На сторінці facebook КП «Київський метрополітен» з’явилася «свіжа» новина про те, що на станції «Театральна»  відкрилася виставка «Поетичне метро». Не знаємо, як вам, а нам от уже дуже кортить відвідати цю незвичну виставку.
 
Відомо, що це спільний проєкт видавництва «Саміт-книга» і Молодіжної літературної платформи Національної спілки письменників України «Кабінет молодого автора».
 
Цей чудовий задум реалізували у кілька етапів. Спочатку усіх українських поетів закликали надсилати власні вірші про підземку (якщо в їхньому творчому доробку такі є). Потім із надісланих творів було обрано най-найкращі і саме з них було створено збірку «Поетичне метро» – першу в Україні книгу поезії сучасних вітчизняних авторів, присвячену Київському метро і усьому, що з ним пов’язано – історіям і подіям, які там трапилися; емоціям, як переживають у метро пасажири, і т. д.
 
Виставку ж на «Театральній» відкрито з метою ознайомлення широкого загалу із поезіями.
 
«Ми давно підтримуємо творчі проєкти, бо переконані, що метро – це не тільки транспорт, а частина життя столиці та її мешканців», – зазначає начальник Київського метрополітену В. Брагінський.
 
Виставка триватиме протягом місяця. А прихильники поезії зможуть придбати й саму книгу, яка незабаром має бути опублікована видавництвом «Саміт-книга».
 
На нашу думку, ідея класна. Їдеш зранку (ще напівсонний) на роботу, потрапляєш у підземку, де сотні людей кудись поспішають, настрій так собі, і тут… ВІРШІ. Дивуєшся, прокидаєшся, читаєш, захоплюєшся і настрій покращується😊.

Немає коментарів:

Дописати коментар