понеділок, 1 березня 2021 р.

«Несправедливість, допущена стосовно однієї людини, є загрозою всім» (Ш. Монтеск'є)

1 березня в усьому світі щороку відзначається День «Нуль дискримінації», спрямований на боротьбу з будь-якими проявами дискримінації; популяризацію ідеї про етнокультурні й інші відмінності і про те, що кожна людина важлива і кожне життя цінне.
 
У День «Нуль дискримінації» організації, такі як ООН та інші, активно проводять різноманітні заходи, щоб звернути увагу на право кожного гідно жити повноцінним життям незалежно від віку, статі, статевої приналежності, національності, етнічної приналежності, кольору шкіри, зросту, ваги, професії, освіти, вірування тощо.
 
У багатьох країнах існують закони, спрямовані проти дискримінації, але це все ще є проблемою на всіх рівнях суспільного устрою в усіх країнах світу.
 
Символом цього Дня є метелик. Саме цей символ широко використовують для обміну своїми історіями та фотографіями як способу припинити дискримінацію та сприяти позитивним змінам.
 
Історія Дня
Вперше День «Нуль дискримінації» був відзначений ООН 1 березня 2014 року, після того, як ЮНЕЙДС, програма ООН щодо вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ) та синдрому набутого імунодефіциту (СНІД), розпочала свою кампанію за нульову дискримінацію у Всесвітній день боротьби зі СНІДом у грудні 2013 року.
 
У цей День активісти проводять заходи, спрямовані на те, щоб досягти стану «нуль дискримінації», в тому числі за допомогою соціальних мереж. На підтримку кампанії з боротьби з утиском прав людини виступають уряди окремих держав, а в деяких країнах і представники бізнесу. В усьому світі проводяться концерти, фотовиставки, кінопокази, семінари, тематика яких пов'язана з проблемами дискримінації, в тому числі і дискримінації людей, хворих на ВІЛ і СНІД.
 
Викорінимо нерівність!

Немає коментарів:

Дописати коментар