понеділок, 21 грудня 2020 р.

А ви вже встигли прочитати найкращу книгу 2020 року?

Нещодавно було визначено й оголошено переможців престижної літературної премії «Книга року BBC-2020».
 
«Книга року BBC» – це літературна нагорода україномовним літературним творам, яку редакція «BBC News» щорічно присуджує за найкращу україномовну книгу видану минулого року.
 
Отже, «Книгою року BBC-2020» став роман Сергія Сергійовича Saigon «Юпак».
Про що книжка?
«ЮПАК» – це роман про українське село. Зі своїми традиціями, діалектом, порядками, звичаями та вадами. Про таке, яким воно було на стику з епохою інтернету. Про сонливе село на сході України, загубленому в степу. В степу з гучними цвіркунами, запашним полином і гарячим вітром. В степу, в якому ніхто не свій, крім своїх...
 
У номінації «Дитяча книга року BBC-2020» перемогу здобула книга «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони» Уляни Чуби.
Про що книжка?
Кролик Паштет і ведмедик Мед – сердечні приятелі. Паштет – вправний кухар, який має чутливе до краси серце, а Мед – вдячний гурман, що носить за плечима рюкзак із сімейними реліквіями. На мотоциклі Хумасі друзяки мандрують світом – Франція, Карпати, півострів Зелених... Попереду в них – безліч пригод – іноді кумедних, а часом і жаскеньких. Стривайте, ось уже знову затарахкотів мотоцикл... Гайда за цими невгомонними вітрогонами!
 
Премію у номінації «Книга року ВВС-Есеїстика-2020» здобула збірка есеїв Оксани Забужко «Планета Полин»
Про що книжка?
У цьому томі зібрано найважливіші есеї Оксани Забужко останніх двох десятиліть, присвячені постатям і подіям, які авторка вважає культурно знаковими для сьогоднішньої епохи кризи гуманізму. «Жіночі», «чоловічі» й «колективні», всі ці «портрети» об’єднує глибоко особисте переживання авторкою біжучої історії, в яку вона вписує своїх героїв – і цим виявляє в ній, хоч якій на позір катастрофічній, невидимий раніше життєствердний смисл.
 
Ми щиро вітаємо переможців! Чекатимемо з нетерпінням на нові книжки!

Немає коментарів:

Дописати коментар