понеділок, 28 грудня 2020 р.

Топ-5 найбільш очікуваних книжок нового року

2020 рік добігає кінця і ми з нетерпінням чекаємо на новий 2021 рік. Звісно, ми сподіваємося на те, що він буде кращим за попередній рік, що принесе нам тільки радісні події та приємні емоції. А ще ми чекаємо на нові класні книжки. У цьому дописі ми підготували короткий список найбільш очікуваних книжок, які мають вийти 2021 року. Отже, топ-5 книг 2021 (українською мовою):
 
1. «Нікелеві хлопці», Колсон Вайтхед
Наступного вересня видавництво «КНИГОЛАВ» має видати новий роман лауреата Пулітцерівської премії (2017 і 2020 р.) Колсона Вайтхеда. У новій книжці автор продовжує історію про державу і суспільство, «засновані на геноциді, убивствах і рабстві». Події, описані у творі відбуваються у 1960-х роках, коли до мешканців півдня США долетіли слова Мартіна Лютера Кінга. Темношкірий головний герой вирішує вступити до школи та докорінно змінити своє життя. Однак система не готова до кардинальних змін. У результаті герой потрапляє до «Школи Нікеля» – навчального закладу для неповнолітніх злочинців. Головний герой розпочинає боротьбу за життя і свободу, справедливість і людську гідність.
 
2. «Орикс і Деркач», Маргарет Етвуд
Вже у січні 2021 р. «КЛУБ СІМЕЙНОГО ДОЗВІЛЛЯ» потішить нас українською версією нового роману канадської письменниці Маргарет Етвуд. Світ безповоротно розділено: еліта і плебеї, науковці й простаки. Через перенаселення і глобальне потепління, яке зайшло дуже далеко, Земля може стати непридатною для життя. Роздроблене людство викачує останні ресурси з виснаженої планети. Дітей можна замовити, а нові органи вирощують в тілах гібридів. Здається, цей світ приречений. І тоді двоє друзів, Сніголюд та Деркач, і їхня подруга Орикс стають співучасниками проєкту «Парайдайс», що має створити расу нових людей. Таких, що не вигадуватимуть собі богів і не залежатимуть від ґаджетів, житимуть у гармонії з природою, не намагаючись її знищити. Але серед трьох творців один вирішить: створивши щось нове, треба викорінити старе. Знаряддям викорінення старого світу має стати глобальна пандемія страшної хвороби, ліків від якої немає...
 
3. «Джонатан Стрендж і містер Норрелл», Сюзанна Кларк
Видавництво «РІДНА МОВА» у лютому видасть українською прекрасну книгу Сюзанни Кларк. Це нова казка про стару-добру Англію, де магія відчайдушно намагається увірватися у повсякденність, а чарівники стоять на службі у англійської корони. Це втілення англійського джентльмена, який прийшов, щоб розповісти вам дивовижну історію. Автору вдалося створити інтелектуальне фентезі, якого нам так не вистачало! Якщо вам до душі вікторіанські романи, фольклор і чарівництво, тоді ця книжка вам точно сподобається, адже вона є «порталом» до дивовижного світу чарівної англійської літератури.
 
4. «Клара і сонце», Кадзуо Ішіґуро
У другому півріччі 2021 р. «ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА» видасть нову книжку лауреата Нобелівської, Букерівської та інших престижних літературних премій К. Ішіґуро. У цьому романі автор звертається до теми штучного інтелекту, людяності в тілі машини. Ризикнемо передбачити, що ідеальну істоту із запрограмованими цінностями буде протиставлено далеким від досконалості господарям.
 
5. «Пристрасть», Джанет Вінтерсон
У лютому видавництво «ВАВИЛОНСЬКА БІБЛІОТЕКА» видасть один із маленьких шедеврів сучасної європейської літератури роман «Пристрасть». Цей твір розповість нам про пристрасть, що передбачає страждання і душевний біль, а ще про азартні ігри, любов до матері, до своєї країни і про багато іншого.

Це тільки декілька книг із тих, які нам подарує прийдешній рік. Ми чекатимемо і на інші новинки, а особливо – від українських письменників. Обов’язково ділитимемося з вами усіма літературними новинами, про які дізнаватимемося. Залишайтеся з нами.

Немає коментарів:

Дописати коментар