вівторок, 8 грудня 2020 р.

5 екранізацій книг, на які ми з нетерпінням чекаємо 📽

Цей рік видався важким для усіх, і кіноіндустрія не виняток. Багато студій відклали вихід довгоочікуваних кінострічок, у тому числі й екранізацію фантастичного роману Френка Герберта «Дюна, і прем’єру нового фільму бондіани. Але деяким стрічкам, на які чекало дуже багато людей, все ж вдалося вийти. У цьому дописі до вашої уваги 5 екранізацій популярних книжок, прем’єри яких відбулися зовсім нещодавно чи відбудуться у найближчому майбутньому.
 
«Ребекка» (Автор книги: Д. дю Мор’є)
Світова прем’єра: 21 жовтня 2020 р.
Цей роман, написаний ще 1938 року, вважається вічною класикою. В ньому розповідається історія молодої жінки, яка закохалася в старшого чоловіка – багатого вдівця, і стала його дружиною. Зрештою героїня дізнається, що у маєтку її чоловіка «володарює» привид його покійної дружини Ребекки. У романі підіймаються вічні теми кохання, втрати і смерті. Щодо фільму, «Ребекка» – це психологічний хоррор від режисера Бена Вітлі. Кажуть, що тільки пан Вітлі міг перетворити класичний твір на щось абсолютно неочікуване.
 
«Я думаю з усім цим покінчити» (Автор книги: Й. Рейд)
Світова прем’єра: 4 вересня 2020 р.
Творчість режисера Чарлі Кауфмана, який зняв цей фільм, неоднозначна, його роботи – часто заплутані і складні для розуміння. Однак його стрічки «Адаптація» і «Вічне сяйво чистого розуму» нині є класикою світового кінематографа. При цьому, не всі й не одразу сприймають ці фільми у стилі «метафікшн» добре, хоча це глибокі історії про непрості долі людей. Насправді кращого творця для екранізації приголомшливого роману «Я думаю з усім цим покінчити» годі й уявити. Про що фільм? Джейк вирушає на віддалену ферму, щоб познайомити свою дівчину з батьками. Іронія в тому, що та хотіла порвати з Джейком і тепер перебуває у скрутному становищі. Після прибуття з'ясовується, що в будинку батьків Джейка відбувається щось дивне, і самі потенційні родичі поводяться дуже підозріло.
 
«Ковбой з гетто» (Автор книги: Г. Нері)
Світова прем’єра:  13 вересня 2020 р.
Заснована на однойменній книзі Г. Нері 2011 року, ця стрічка розкаже історію «проблемного» підлітка на ім’я Коул, якого мати відсилає до іншого штату до батька, якого хлопець ніколи не бачив. Батько Коула є лідером афроамериканських ковбоїв, які їздять по місту на конях. Сам Коул починає турбуватися про коня на ім’я Бу і це поступово змінює його на краще… Режисер фільму – Ріккі Стауб.
 
«Смерть на Нілі» (Автор книги: Агата Крісті)
Світова прем’єра: 18 грудня 2020 р.
«Смерть на Нілі» вважається одним із найкращих творів легендарної Агати Крісті. Нова стрічка, знята за мотивами цього роману, є продовженням «Вбивства у «Східному експресі» 2017 р. – відмінної екранізації мегапопулярного твору Агати Крісті, знятої Кеннетом Брана. За сюжетом, під час свого медового місяця на пароплаві вбита молода заможна і красива жінка. Знаменитий детектив Пуаро проводить розслідування і шукає убивць.
 
«Дюна» (Автор книги: Ф. Герберт)
Світова прем’єра: жовтень 2021 р.
Прем’єра фільму була запланована на грудень 2020 р., але її було відтерміновано через пандемію Covid-19. Роман Ф. Герберта «Дюна» довгий час вважався неможливим для вдалої екранізації – усі попередні спроби перетвори цей фантастичний твір на фільм були невдалими. Це епічна історія про політичну війну в імперії на непривітній пустельній планеті Арракіс. Тільки на Арракісі можна знайти меланж, або прянощі, – найціннішу речовину у всесвіті, яка може все: від подовження життя до сприяння міжзоряним подорожам. Нова однойменна стрічка знята режисером Дені Вільневим, який почав роботу над фільмом ще 2015 року і провів один із найбільш масштабних кастингів для акторів в історії кіно.
 
Сподіваємося, усі ці стрічки не розчарують нас, адже книги, що лежать в їхній основі, дійсно круті.

Немає коментарів:

Дописати коментар