суботу, 9 листопада 2019 р.

Пізнавальний квест у бібліотеці до Дня української писемності та мови

З нагоди Дня української писемності та мови, який традиційно відзначається в Україні 9-го листопада, бібліотека влаштувала для учнів 3-го класу спеціалізованої школи-дитячого садку «Сяйво» пізнавально-розважальний захід – квест, вікторини, інтерактивні ігри і т. д.
Зустріч розпочалася з короткої екскурсії бібліотекою, яку провела завідувач Ю. Голубенко. Гостям розповіли про устрій бібліотеки, порядок запису до неї та основні правила користування бібліотекою; показали читальну залу, абонемент і дитячий куточок, а також дозволили зайти до книгосховища.
Далі почалося найцікавіше:). Спершу нашим юним користувачам запропонували зіграти у гру «Відгадай слово». Бібліотекарі ставили малечі запитання, на які вони мали відгадати відповіді та потім скласти ці відповіді з літер, які їм заздалегідь видали. Діти наперебій відгадували слова, всі бажали взяти участь у грі, адже вона нагадала популярне українське телевізійне шоу «Хто зверху». Дуже приємно, що дітки відгадували більшість слів, а ті слова, які вони ще не знали, вони старанно запам’ятовували. Тож наші гості мали змогу і продемонструвати свої знання, і навчитися чомусь новому.
А далі був справжній квест: після гри у відгадування слів діти мали переходити до іншої зали бібліотеки, але співробітники не пропускали їх, поки вони не відгадали усі їхні загадки на основі різних казок.
Наступний етап бібліоквесту полягав у тому, що діти мали перекласти слова, які їм зачитували, з російської мови українською мовою. З цим у наших гостей не було жодних проблем – вони прекрасно володіють рідною мовою, тому все швидко переклали і отримали «дозвіл» перейти до наступної локації.
Далі дітям дали можливість трохи перепочити у дитячому куточку та ближче ознайомитися із книжками на абонементі. До речі, наших юних користувачів дуже зацікавила наша постійна виставка «100 великих, знаменитих».
Потім діти виконували різні завдання:
- відгадували казки та казкових героїв на основі короткої інформації, яку їм зачитували;
- грали у гру «Скласти прислів’я про книгу з розсипаних слів»: дітей розділили на дві команди і вони завзято складали прислів’я зі слів, які їм роздали бібліотекарі;
- грали у гру «Зміни одну літеру та отримай нове слово»: це командна гра, під час якої діти змінювали одну літеру в словах, щоб одержати інше слово.
Після цього бібліоквестери перейшли до нашого музею (він же кінозала 😄), де їм було продемонстровано відеоролик про історію та особливості свята День української писемності та мови.
На завершення бібліотекарі провели вікторину на тему «Цікаві факти про українську мову». Діти змогли дати відповіді на більшість запитань, а ті запитання, відповіді на які ще були дітям невідомі, були їм детально роз’яснені.
Бібліотека вже готує нові цікавинки для наших гостей – і дорослих, і малих –  і чекатиме на нові зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар