вівторок, 19 листопада 2019 р.

Найбільш «прибуткові» літературні жанри

А чи знаєте ви, які жанри книжок приносять найбільший прибуток? Зазвичай усі звертають увагу на конкретні назви найуспішніших книжок року чи десятиліття і т. д., а от над тим, які жанри книжок можна вважати найрентабельнішими, мало хто замислюється.

Американський веб-ресурс Bookstr провів власне дослідження та визначив 5 літературних жанрів, котрі приносять найбільший прибуток.

1. Любовний роман/Еротичний роман – $1,44 млрд.
Від надзвичайно успішної трилогії «П'ятдесят відтінків сірого» до безлічі романів від таких авторів, як мегапопулярна Даніела Стіл – усе це дуже-дуже успішні книжки, які допомогли своїм авторам заробити чимало грошей, тож зовсім не дивно, що саме любовні/еротичні романи посідають перше місце у переліку найприбутковіших жанрів літератури.

2. Детективний роман – $728,2 млн.
Що може бути кращим за емоції, які ти переживаєш під час читання детективного роману? Невідомість, яка завжди присутня в таких творах, інтригує та захоплює настільки, що відірватися від книжки просто неможливо. Емоційне піднесення, сюрпризи і несподівані розчарування – це те, що нам дає детектив. Величезна кількість людей в усьому світі надає перевагу саме цьому жанру, тому абсолютно закономірно, що детектив є одним із фінансово найвигідніших жанрів.

3. Релігійні/Мотиваційні твори – $720 млн.
Навіть якщо у вас у житті все добре, додатковий стимул зайвим ніколи не буде. Усім нам час від часу потрібне натхнення, певна мотивація. Книги-посібники, релігійні книжки, мемуари й автобіографії – такі твори часто допомагають нам подивитися на складну ситуацію по-іншому, повірити в свої сили та почати діяти і навіть досягти успіхів. Саме тому такі книжки купують у великій кількості.

4. Наукова фантастика/Фентезі – $590,2 млн.
Дракони, ельфи, відьми, роботи та безмежні можливості… Нам  подобається занурюватися у вигаданий світ літератури, переноситися у нереальні світи. У цього жанру величезна армія відданих прихильників, які приносять авторам науково фантастичних творів та книжок у стилі фентезі значні прибутки.

5. Книги жахів – $79,6 млн.
Бу! Книги жахів, або так званий «хоррор», заслужено потрапили до цього переліку. Дуже багато читачів захоплюються книжками легендарного Стівена Кінга, творами про Дракулу та Франкенштейна, а також багатьма іншими книгами в цьому стилі і, відповідно, забезпечують авторів хоррор-книг стабільними доходами.

У нас у бібліотеці ви можете знайти книжки усіх цих жанрів і не тільки, тож заходьте!

Немає коментарів:

Дописати коментар