вівторок, 15 жовтня 2024 р.

Тиждень демократії. Про що це? 🗣️ ✊


「」«Разом ми прагнемо заохочувати діалог, ділитися кращими практиками та розпалювати ентузіазм громадян до місцевої демократії.»
 
Європейський тиждень місцевої демократії (ЄТМД) – це щорічна європейська подія, в рамках якої місцеві органи влади та асоціації з 46 країн-членів Ради Європи організовують громадські ініціативи для зустрічей та взаємодії зі своїми громадянами з питань, що становлять місцевий інтерес. Метою заходу є сприяння демократичній участі на місцевому рівні та зміцнення довіри громадян до місцевої влади.
 
Учасники можуть самостійно планувати проведення Європейського тижня місцевої демократії та організовувати заходи на свій розсуд протягом усього року. Флагманська подія зазвичай відбувається 15 жовтня, як данина Європейській хартії місцевого самоврядування, яка була відкрита для підписання в цей день 1985 року.
 
Звання «Партнер Європейського тижня місцевого самоврядування» присвоюється місцевим органам влади та асоціаціям, які здійснили найбільш ефективну діяльність для підтримки місцевої демократії.
 
Учасникам Тижня також рекомендується активно сприяти взаємному обміну інформацією та передовим досвідом, особливо за допомогою онлайн-платформи на вебсайті Тижня.
 
Тема Тижня на 2023-2024 роки – «Місцеві громади: на перший план – демократична стійкість». Вона зосереджена на місцевих діях, спрямованих на розбудову демократичної стійкості суспільств, посилення захисту громадян та їхньої участі у досягненні ЦСР 11 (Сталий розвиток міст та громад).

Немає коментарів:

Дописати коментар