пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

Будь щаслива завжди 👩‍💼 🧕 💃🏼 ⋆˚✿˖°

«Життя дівчинки має починатися так, як має починатися кожне життя: як відкрита книга, в якій вона пише свою власну історію»
Наталія Канем, директорка Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA)
 
11 жовтня відзначається Міжнародний день дівчаток 👧🏻 👩🏻 ˚˖𓍢🌷˚.🎀. Мета цього Дня – привернути увагу до необхідності розв’язання проблем, з якими стикаються дівчата, а також сприяння розширенню прав і можливостей дівчат та реалізації їхніх прав людини. Цей День також є нагадуванням про те, що настав час прислухатися до голосу молоді, яка виступає за права, рівність та інклюзивність .
 
💁🏻‍♀️Потенціал 600 мільйонів дівчат-підлітків у світі являє собою безмежні можливості для всіх нас. Надання дівчатам можливості користуватися своїми правами і можливостями вже сьогодні просуне суспільство до кращого майбутнього. З огляду на це, темою цьогорічного Міжнародного дня дівчаток є: «Погляд дівчат на майбутнє».
 
Молоді жінки все частіше заявляють про своє право на участь в економічному, соціальному та політичному житті. Інвестиції у здоров'я, добробут і можливості дівчат-підлітків приносять користь не лише самим дівчатам, але й їхнім сім'ям та наступному поколінню.
 
Проте, на жаль, можливості багатьох дівчат  в усьому світі залишаються значною мірою нереалізованими, адже мільйони дівчат стикаються з дискримінацією, ізоляцією та пригнобленням. Насильство та інші порушення прав загрожують розширенню можливостей дівчат 🥀.
 
❗⚠️Ми повинні працювати над захистом і підтримкою прав дівчат-підлітків, особливо тих, хто ризикує залишитися поза увагоюнаприклад, тих, хто живе в умовах хронічної бідності та затяжних конфліктів. Кожна дівчинка-підліток має право розпоряджатися своїм тілом і майбутнім. І кожна дівчинка має право бути щасливою! Побудуймо більш справедливий і рівний світ, у якому дівчаткам буде безпечно рости, а їхні права і вибір визнаватимуть і поважатимуть.
 
📕Ми звикли, що часто в основі сюжету книги лежить конфлікт, страждання, сльози… Та в цей день ми хочемо запропонувати вам розглянути добірку книг про жінок-розумниць, про життєрадісних жінок, оптимісток, упевнених у собі та щасливих жінок 👩🏻‍🦱 🤗. Саме на таких героїнь хочеться рівнятися. Читайте, надихайтеся і будьте щасливі!
 
Отже, до вашої уваги віртуальна виставка книг про щасливих дівчат і жінок:
 
🎀 «Їсти, молитися, кохати» Елізабет  Ґілберт
Бестселер «New York Times», за яким було знято фільм-блокбастер з Джулією Робертс у головній ролі. Книга розповідає історію болісного розлучення жінки з першим чоловіком і подальших життєвих подій. Вона розповідає про те, як після розлучення героїня розпочала подорож, щоб заново відкрити себе і справжній сенс життя. Це піднесена і надихаюча історія про кохання, любов до себе і пошук власного шляху в житті.
 
🎀 «Рік, коли я казала «ТАК»» Шонда Раймс
Шонда Раймс – одна з найвпливовіших жінок Голлівуду. Вона створила одні з найпопулярніших серіалів у світі, серед яких «Анатомія Грей», «Скандал» та «Як уникнути покарання за вбивство». У своїй книзі «Рік, коли я казала «ТАК»» вона розповідає, наскільки потужним може бути слово «так» і як воно змінило її життя, а також як воно може змінити ваше. Авторка книги безстрашно вирішила цілий рік відповідати всім викликам «так»! Щиро й відверто Шонда Раймс розповідає про те, як боролася із зайвою вагою і страхом публічних виступів, училася розподіляти час між роботою і сім’єю, приймати визнання, любити й розуміти себе, і навіть – казати «так» слову «ні».
 
🎀 «Місто дівчат» Елізабет Ґілберт
Це гостроцікавий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк. Історія починається 1940 року, коли дев’ятнадцятилітню Вівіан Морріс виганяють з престижного коледжу. Батьки відправляють доньку на Мангеттен до тітки власниці невеликого, проте дуже ексцентричного театру. Несподівано для себе Вівіан опиняється у справжньому вирі довоєнного богемного життя. Знайомства із зірками, незвичайні театральні постановки, різні спокуси і відчуття цілковитої свободи спершу заворожують, а потім вибивають землю з-під ніг. І це лише початок шляху Вівіан довжиною в життя, який необхідно пройти, щоб зрозуміти: не обов’язково бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною. 
 
🎀 «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння» Мері Енн Шаффер, Енні Берровз
Лондонська письменниця, легка та мила, трохи пошарпана Другою світовою, але вона не розгубила цілісності. І все, здається, в неї є: самоповага, почуття гумору, талант. Чого немає, так це пари свіжих суконь і великого кохання. Кажуть, що якщо жінка любить себе сама і чітко знає, чого хоче, вона буде щаслива попри все. Героїня цього роману знайде своє кохання і буде ще щасливішою, ніж була.
 
🎀 «Поліанна виростає» Елеонор Портер
Дітей можна навчити бути щасливими! Батько навчив Поліанну гри в радість. Ця гра має єдине просте правило: у будь-якій ситуації знайди щось, із чого можна порадіти. Та застосувати це правило на практиці й знайти хороше в поганому не завжди легко. Поліанні знадобилося багато неприємностей і справжнє нещастя, щоб навчитися радіти на рівні майстра. Тепер вона точно знає, що гра працює і бути щасливою можливо. У першій книжці про пригоди Поліанни головна героїня навчила цього ціле містечко. Гра в радість буквально рятує життя. А чи зможе дівчина залишитися щасливою, коли виросте й зіткнеться з дорослими викликами долі ? У другій книжці про пригоди Поліанни ми разом з головною героїнею перевіримо наші навички гри в радість на міцність.
 
🎀 «Один плюс один» Джоджо Мойєс
Якщо у жінки немає чоловіка, вона може бути щаслива? Та легко! Принаймні так каже авторка цієї книги. Джесс Томас просто ніколи ридати ночами в подушку. У неї робота по дванадцять годин на добу і двоє навіжених і прекрасних дітей. Дочка, геніальна дівчинка Танзі, просто зобов'язана потрапити на олімпіаду з математики на іншому кінці країни. І Джесс наважується на щось незвичайне: подорож на інший кінець країни з абсолютно чужою для неї людиною. Грошей у Джесс обмаль, зате мета висока. А тут між справою виявляється, що «Один плюс один» – це два😊
 
🎀 «Театр» Вільям Сомерсет Моем
Її чоловікам, можливо, нудно і гірко, а їй точно ні. Успішна, блискуча, розумна та зухвала актриса Джулія відзначає «кризу середини життя» бурхливим романом… Вона має славу, гроші, красеня-чоловіка, та все перевертається догори дриґом, коли вона зустрічає молодого хлопця, який змушує її закохатися у себе…

Немає коментарів:

Дописати коментар