вівторок, 25 липня 2023 р.

Топ 5 книг із таємницями й загадками, які ви розгадуватимете до останньої сторінки

Якщо вам не подобається, коли ви починаєте читати книгу і вже майже одразу здогадуєтеся, як вона закінчиться, і якщо ви любите детективи і трилери, то наша сьогоднішня добірка саме для вас. До вашої уваги п’ять дуже цікавих книг, автори яких добре попрацювали над тим, щоб захопити увагу читача з першої до останньої сторінки.  
 
1. «Мовчазна пацієнтка» Алекс Майклідіс
У цьому добре продуманому трилері немає запитання «хто вбивця?». З самого початку нам відомо, що вбивцею є Алісія Беренсон – успішна художниця, яка однієї ночі у своєму шикарному будинку в Лондоні випускає п’ять куль просто в обличчя свого чоловіка. Чого ми не знаємо, це чому вона так вчинила. З моменту злочину, Алісія не промовила жодного слова. Вона перебуває у психіатричній лікарні і постійно мовчить, але її психотерапевт рішуче налаштований дізнатися правду і розгадати загадку цього злочину, навіть попри ризик для його власного життя.
 
2. «Загублена» Ґіліян Флінн
Книга, з якої почалася справжня хвиля трилерів про дівчат. Це історія про те, як на п’яту річницю свого весілля зникає Емі Данн. Чоловік Емі, майже ідеальний на перший погляд Нік, потрапляє під шалений тиск поліції та суспільства, адже саме його підозрюють у вбивстві дружини. До того ж поведінка Ніка стає все більш дивною, але навіть попри це складно повірити, що чоловік є вбивцею. Невже Нік і справді скоїв страшний злочин?  
 
3. «Таємна історія» Донна Тартт
Це перший роман володарки Пулітцерівської премії Донни Тартт. У творі йдеться про невеличку закриту групу студентів коледжу в Новій Англії, які  навчаються на курсі давньогрецької мови у харизматичного професора Джуліана. Оповідач, Річард, є новеньким у цій компанії обраних. Несподівано для себе герой стикається з темними секретами. Вчиняється вбивство і з цього моменту напруга у творі постійно зростає, а кінець історії вас точно вразить. 
 
4. «З холодним серцем» Трумен Капоте
Твір заснований на реальній історії. 1959 року у невеликому містечку в штаті Канзас було вчинено страшний злочин – у власній оселі було жорстоко вбито всю сім’ю фермера Клатера, в тому числі і дітей. Трумен Капоте поїхав до цього містечка для того, щоб провести власне розслідування і відтворити цю історію у вигляді художнього твору. В результаті вийшов захопливий твір про страхіття, яке сталося в реальному житті.
 
5. «Дівчина у потягу» Пола Гоукінз
Рейчел щодня їздить одним і тим самим потягом. Проїжджаючи повз затишні приміські будиночки, вона щодня бачить подружню пару, яка снідає на веранді. Рейчел подобається спостерігати за ними, адже їхнє життя видається їй ідеальним. Та одного разу вона бачить у будинку пари страшну картину, яка її шокує. У поліції Рейчел не повірять...

Немає коментарів:

Дописати коментар