понеділок, 17 липня 2023 р.

Топ-5 книг із несподіваними сюжетними поворотами

Чи подобаються вам несподіванки? Звісно, у житті несподіванки це не завжди добре, інша річ несподіванки у літературі та кіно. Саме неочікувані сюжетні повороти роблять твір цікавішим і більш захопливим, а деякі сюрпризи в сюжеті кінострічки чи книги вражають нас настільки, що ми пам’ятаємо їх і не припиняємо дивуватися протягом усього життя.
 
У цьому дописі до вашої уваги п’ять чудових книг із дуже цікавими поворотами в сюжетній лінії, які вражають навіть тоді, коли читаєш твір не вперше.
 
1. «Повість про двоє міст» Чарлз Дікенс
Події у цій класичній історії розгортаються під час Французької революції. Сюжетні повороти й несподівані викриття зустрічаються постійно. Головні герої повсякчас опиняються перед складним моральним вибором, а керують ними не тільки духовні мотиви, але і власна вигода. Та, як стверджує автор, гідна людина завжди готова пожертвувати собою заради близьких людей. Це дійсно захоплива історія, яка і сьогодні залишається такою ж глибокою, як і колись.
 
2. «Спокута» Ієн Мак'юен
Справжній шедевр від англійського майстра слова. Події у книзі відбуваються в часи Другої світової війни. У творі поєднані кохання і війна, провина і прощення, багатий стиль і провокація. Головна героїня роману, тринадцятирічна Брайоні, прагне відшукати спокуту після того, як несвідомо руйнує одразу три життя. Яким буде її шлях до спокути і чи віднайде вона її зрештою?
 
3. «Велика маленька брехня» Ліян Моріарті
Побутова драма про материнство та шлюб, яка спочатку розвивається досить повільно, але потім «вибухає» в несподіваному фіналі. Цікаво, що у популярному серіалі, знятому за мотивами цієї книги, події розгортаються у Монтереї (Каліфорнія, США), в той час, як у книзі все відбувається у Сіднеї (Австралія). Це дуже цікава історія про трьох, здавалося б, щасливих матусь, кожна з яких, як виявляється, має свої таємниці…
 
4. «Подружжя по сусідству» Шарі Лапена
Подружжя з Нью-Йорку Анна та Марко роблять величезну помилку, коли йдуть на вечерю до сусідів і залишають без нагляду свою маленьку доньку. Повернувшись додому, пара бачить страшну картину: двері домівки відчинені, у будинку безлад, а їхньої маленької доньки немає у ліжечку… Розкриття багатьох таємниць і тривожні сюрпризи – ось що чекає на читача у цій книзі.
 
5. «Бійцівський клуб» Чак Поланік
Оповідач у книзі – чоловік, який протягом тривалого часу страждає на безсоння і погіршення сприйняття реальності. Коли його антагоніст, Тайлер Дерден, підштовхує його до вчинків, так би мовити, «на межі», ми дізнаємося, що в Тайлері є щось значно більше, ніж здавалося спочатку. Цей роман не повинен шокувати (підказки є скрізь), але чомусь він все ж шокує. Напружений і динамічний сюжет, соціальна філософія, дотепні жарти і психологічне підґрунтя – це і є культовий «Бійцівський клуб».

Немає коментарів:

Дописати коментар