субота, 29 липня 2023 р.

Дружба і довіра не купуються і не продаються

Дружба це особливі стосунки, в яких люди отримують підтримку, радість від легкого спілкування, позитивні емоції від спільних активностей і багато інших приємних речей. Міжнародний день дружби, який відзначається 30 липня, було засновано для того, щоб спонукати людей в усьому світі шанувати й цінувати своїх друзів.
 
Друзями можуть ставати не тільки ті люди, в яких багато спільного, але і ті люди, які здаються абсолютно різними, головне, щоб між ними було взаєморозуміння й відчуття єдності. Друзі не обов’язково мають бачитися щодня, інколи люди живуть у різних країнах і бачаться раз на рік чи навіть рідше, але їх поєднують дуже міцні дружні стосунки. Неважливо, як далеко одне від одного ви з другом живете, чи як часто бачитеся – якщо людина робить вас щасливішою, підтримує, допомагає стати більш упевненим у собі, здатна щиро порадіти вашому щастю і допомагає пережити важкі моменти, заохочує до позитивних змін у житті і застерігає від фатальних помилок, це ваш друг, навіть якщо він живе за тисячі кілометрів від вас і ви спілкуєтеся тільки телефоном чи в месенджерах🙂.
 
А ще дружба корисна для здоров’я, адже згідно з деякими дослідженнями, самотні люди, в яких немає друзів, мають такі проблеми, як підвищений кров’яний тиск, хвороби серця, ослаблення імунної системи та депресія, тож обов’язково бережіть ті дружні стосунки, які у вас вже є, і заводьте нових друзів,  а надихнути вас на це можуть книжки, представлені у сьогоднішній добірці «Топ-5 книг про дружбу».
 
1. «Завтра, завтра, завтра...» Ґабріель Зевін
Одного холодного дня на платформі у метро зустрічаються Сем і Сейді. У дитинстві вони були друзями, а потім їхні шляхи розійшлися, та ця несподівана зустріч знов об’єднує їх. Разом друзі створюють відеогру «Ічіґо», яка стає хітом і змінює їхні життя назавжди. Протягом наступних трьох десятиліть дружба цих двох буде не раз перевірятися на міцність. Успіх дасть їм збагачення, славу, кохання і… принесе зраду.
Це дуже цікава історія про ігровий світ, кохання і справжню дружбу.
 
2. «Маленьке життя» Ганья Янаґігара
Четверо одногрупників з невеликого Массачусетського коледжу опиняються в Нью-Йорку, намагаючись пробитися в житті: Віллем прагне стати актором, Джей Бі – художник-початківець, Малкольм – архітектор-початківець і Джуд – адвокат. Саме Джуд всіх і об’єднує. Протягом десятиліть їхня дружба стає все міцнішою, але водночас ці стосунки мають і темний бік – боротьба із залежністю, долання травм і баланс між амбіціями й успіхом.
 
3. «Чоловік на ім’я Уве»  Фредрік Бакман
Уве – добрий буркотун похилого віку, який просто хоче, щоб йому дали спокій і він міг покінчити життя самогубством, однак його докучливі сусіди постійно заважають. У цій зворушливій і веселій історії підкреслюється наша потреба у зв’язку з іншими людьми в шаленому сучасному світі. Ця книга показує, як важливо інколи відкласти гаджети та поцікавитися, як там справи у сусіда.
 
4. «Велике літо» Дженніфер Вайнер
Дафна і Дрю колись були найкращими подругами, але раптова сварка поклала край їхній дружбі. Минуло шість років і от Дрю звертається до Дафни з проханням бути подружкою нареченої на її весіллі. Дафна, яка тепер є успішною блогеркою і веде інстаграм-сторінку для людей з великими розмірами, вагається: чи варто їй знову впускати у своє життя улюбленицю долі Дрю. Урешті Дафна виявляється безсилою перед чарами Дрю та їде на її шикарне весілля.
Це зворушливий і дотепний роман про складнощі жіночої дружби, пастки життя і витривалість людського серця.
 
5. «Моя неймовірна подруга» Елена Ферранте
Ніжна Елена й запальна Ліла завжди і всюди були разом. Вони навчалися і мріяли стати багатими, але шляхи дівчат до досягнення цієї мети виявилися різними. Розумниця Елена наполегливо здобуває освіту, а обдарована Ліла працює в сімейній взуттєвій майстерні, готуючись до весілля. Постійно змагаючись і зростаючи в цьому суперництві, подруги залишать однолітків далеко позаду. Проте в Італії 1950-х років вирватися зі світу невігластва, насилля і батьківського диктату непросто. Це наче гра, у якій Елена і Ліла зробили різні ставки. Яка з них переможе?

Немає коментарів:

Дописати коментар