пʼятницю, 3 червня 2022 р.

Охороняємо – процвітаємо 🌱🌍

5 червня відзначатиметься Всесвітній день охорони навколишнього середовища – найбільша міжнародна подія, присвячена охороні довкілля, яку 1972 року започаткувала Програма ООН з довкілля (ЮНЕП). З того часу в усьому світі щорічно 5 червня проходять різні заходи, спрямовані на привернення уваги до проблем охорони навколишнього середовища та пошук їх розв’язання.
 
Одна з цілей Дня – надихнути і підштовхнути людей до позитивних змін. Участь у заходах до Дня охорони навколишнього середовища бере понад 150 країн, при цьому до цих заходів долучаються уряди, комерційні й некомерційні підприємства, освітні заклади, знаменитості та взагалі усі люди, яким не байдуже, що буде з нашою планетою далі.
 
Люди стають рушійною силою змін на краще, надаючи підтримку підприємствам і урядам. А дії великих організацій можуть мати трансформаційний вплив на ситуацію з охороною довкілля.
 
Щороку Всесвітній день охорони навколишнього середовища приймають різні країни, де, власне, і проходять усі ключові офіційні заходи. Державою, що приймає День, 2022 року є Швеція. Цього дня Швеція неодмінно скористається нагодою продемонструвати деякі зі своїх новаторських активностей, пов’язаних з охороною довкілля, які вона провадить уже протягом 50 років. ЮНЕП працюватиме у тісному контакті зі Швецією і разом за допомогою тематичних статей і коротких відео в інтернеті вони покажуть світові свої інноваційні рішення щодо охорони навколишнього середовища.  
 
Цього року тема Всесвітнього дня довкілля – «Тільки одна Земля». Акцент робиться на сталому житті у гармонії з природою. Захист і відновлення нашої планети вимагає колективних дій у глобальному масштабі.
 
Якщо ви бажаєте долучитися до активностей, пов’язаних з охороною довкілля, зробити це дуже просто – сортуйте сміття, використовуйте енергоощадні лампи, використовуйте екоторбинки, здавайте макулатуру, обирайте корисне для себе та природи, відмовтеся від одноразових пляшок і посуду, обирайте найбільш екологічний транспорт, економте воду.

Немає коментарів:

Дописати коментар