вівторок, 14 червня 2022 р.

Книги, які допоможуть заспокоїти дитину, яка відчуває тривогу

Українські діти зараз переживають важкі часи і, звісно, усе, що відбувається, впливає на їхній емоційний стан. Діти зараз часто відчувають страх і тривогу, тож батькам потрібно шукати способи їх утішити і відволікти. У цьому дописі до вашої уваги добірка книг, що допоможуть малюкам заспокоїтися і зітхнути з полегшенням.
 
1. «Витри слізки зайченяті» Йорг Мюле
У цій чудовій книзі дитині пропонується допомогти герою, який опинився у скруті, а допомога іншим, як ми знаємо, допомагає відволіктися і заспокоїтися. Маленьке зайченя впало і вдарилося лапкою. Книга «попросить» малюка подути на лапку зайчика, щоб йому стало легше. Далі потрібно буде накласти зайчикові пов’язку і втішити його. Це має зацікавити дитину і на якийсь час допоможе забути про реальні проблеми.
 
2. «Чарлі-молодчина» Террі Мілн
Гарна історія про собачку на ім'я Чарлі, який щодня робив усе те саме і так само. Песик боявся, що коли він вчинить по-іншому, може статися щось страшне. Коли він кинувся рятувати друга, Чарлі порушив звичний порядок дня і злякався, але потім зрозумів, що змін не треба боятися, бо часом вони – на краще! Дітки, які відчувають тривогу, можуть побачити промінь світла у маленькій перемозі Чарлі і відчути себе краще.
 
3. «З равликом на прогулянці» Оксана Лущевська
Ця книга «запрошує» малюка на прогулянку з равликом. Це добра нагода повільно і неквапно роздивитися захопливий світ довкола. А якщо вийти з равликом навесні, то, поза сумнівами, захоплива подорож триватиме аж до зими!
 
4. «Подорож листа. Історія до свята Миколая» Валентина Вздульська
 
У цій книзі на малюка чекає історія заповітного бажання однієї маленької дівчинки, про яке вона написала до Святого Миколая. Лист страшенно переймається важливістю своєї місії, бо хоче, щоб непросте бажання дівчинки обов’язково здійснилося. Але перш ніж це станеться, йому доведеться пережити багато випробувань і пройти довгий шлях… Історія неодмінно захопить вашу дитину.
 
5. «Пан Коцький, Міра і море» Оксана Лущевська
Міра мріє про море, але ж воно так далеко! Одного дня до неї приходить незвичайний гість, і от уже Міра вирушає в дивовижну мандрівку. Які пригоди на неї чекають? Що трапиться з Мірою на шляху? Чи дістанеться вона до моря? Книжка-картинка українською та англійською мовами розповідає про дружбу, мрії і фантазії, а також про потребу вибору в захопливих та інколи непростих життєвих ситуаціях.
 
6. «Історії про Пандімуна» Крістіна Нгуєн
У книзі представлені історії про Пандімуна, або як його називають друзі Панді – це серія захопливих оповідань про маленьке панденятко та його пошук свого місця у світі.
 
7. «Пригоди вужа Ониська» Сашко Дерманський
Кумедна, зворушлива й цікава історія про дружну, хоч і строкату компанію. Байдуже, що герої не надто пухнасті. Вони теж страшенно милі. Вужик Онисько, жабка Одарочка, мишка Евридіка, хробачок Кузя і жук Джек – справжні друзі. А їхні пригоди – на суходолі, на воді й у повітрі – просто шалені!

Немає коментарів:

Дописати коментар