пʼятницю, 24 червня 2022 р.

Конституція – гарантія наших свобод

28 червня наша держава відзначає День Конституції. Конституція – це основа для управління державою; конституція є надзвичайно важливою для забезпечення урахування інтересів і потреб кожного громадянина. Саме цей документ визначає те, як приймаються закони, і деталізує процес, за допомогою якого уряд керує державою.
 
Конституцію України було ухвалено і введено в дію 28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин. Саме з цього моменту у свідомості людей остаточно утвердилася ідея власної державності. Конституція стала гарантом незалежності, знаряддям реформаторської розбудови держави, важливим кроком уперед у забезпеченні прав людини і громадянина в Україні. Наш основний державний документ створив необхідні умови для діяльності державних структур і відносин між ними, став механізмом конструктивної взаємодії всіх гілок влади в інтересах всебічного розвитку і зміцнення України.
 
Конституція закріплює в Україні засади державної політики, спрямованої передусім на забезпечення прав і свобод людини й гідних умов її життя. Конституція стала базою для розвитку та зміцнення демократичної, соціальної і правової держави, в якій людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.
 
Цього року ми відзначатимемо День конституції в умовах війни, тому цей день не буде вихідним, як це буває зазвичай, однак ми маємо велику надію на те, що наша перемога вже близько, що війна залишиться в нашій пам’яті страшним спогадом і більше ніколи не повернеться на нашу землю, а також на те, що День конституції 2023 буде справжнім святом, осяяним нашою перемогою.

Немає коментарів:

Дописати коментар