вівторок, 2 лютого 2021 р.

А ви вже чули про новий роман Андрія Кокотюхи?

Зовсім нещодавно вийшла нова книжка одного з найвідоміших сучасних українських письменників Андрія Кокотюхи «Життя на карту. Київська сищиця».
 
Нова книжка стала першою в ретро-циклі, де події відбуваються на початку ХХ століття. Головна героїня твору – молода вдова Анна Вольська. На жаль, у часи, описані у книзі, ніхто не міг повірити у те, що жінка може щось розуміти у слідчій справі, і тому Анну ніхто навіть слухати не бажав. Попри те, що поліція була переконана, що Іван Вольський помер внаслідок нещасного випадку, Анна була впевнена, що його вбили. Іван саме розслідував серію загадкових самогубств, але хтось намагався прикрити справу і знищити свідків. Анна вирішує продовжити розслідування чоловіка. Допомагає їй віддана служниця Христина, авантюристка Роза і репортер Гліб Коваленко. Вороги героїні – таємна спільнота вбивць і продажні поліцейські чиновники. Анна виявляє картярський клуб, в якому гравці ставлять на кін власні життя, а отже, впритул наближається до викриття таємного товариства убивць. Однак раптом виявляється: сліди ведуть у протилежний бік...
 
Як каже сам автор книги, дуже велику увагу він приділив тому, щоб створити у книзі відповідну реалістичну атмосферу, адже це є вкрай важливим елементом ретро-детективу. Відтворення епохи в таких романах не менш важливе за сюжет. Андрій Кокотюха також каже, що те, скільки книг зрештою увійде до серії ретро-детективів, буде залежати від читачів. На підготовку до написання такого роману у письменника йде дуже багато часу, адже необхідно ретельно вивчити окремий період історії, зібрати матеріали і, власне, створити сюжет з усіма його перипетіями.
 
Головним нововведенням книги «Життя на карту. Київська сищиця» є, звісно, те, що розслідування в ньому веде жінка. Це цікавий досвід для автора, на який він зважився через численні прохання читачів, які, за його словами, буквально вимагали жінок у головних ролях.
 
А. Кокотюха обіцяє писати й видавати книги про Анну Вольську допоки ця героїня й історії про неї будуть цікавими читачам, а ще він робитиме усе від нього залежне для того, щоб екранізувати свій новий роман.

Немає коментарів:

Дописати коментар