пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

Всесвітній день читання вголос 2021 📚🕪

2010 року
міжнародним освітнім проєктом «LitWorld» було започатковано Всесвітній день читання вголос (англ. World Read Aloud Day). Мета Дня – підкреслити важливість і силу читання вголос задля створення спільнот за інтересами, а також виступити на підтримку освіченості як фундаментального права людини.
 
За останні 11 років Всесвітній день читання вголос перетворився на глобальний рух мільйонів читачів, письменників і слухачів зі спільнот в усьому світі, які збираються разом, щоб укотре звернути увагу на силу читання та задоволення від нього, спонукати до обговорення прочитаних історій, а також щоб і надалі продовжити збільшувати значення і масштаб глобальної освіченості.
 
У лютому 2020 р. Всесвітній день читання вголос став одним із найактуальніших хештегів у Twitter і відзначався мільйонами людей у 170 країнах. Україна, та зокрема бібліотеки Солом’янки, також того року відзначали це прекрасне свято. Як це було, дивіться тут: День читання вголос 2020.
 
Нині, в складних умовах пандемії, проводити час із користю та задоволенням важливо як ніколи. А яка активність може бути кращою та кориснішою за читання вголос у невеличкій групіJ? Наші юні користувачі цього тижня теж долучилися до святкування Дня читання вголос і чудово провели час. Ми дякуємо учням 6-А класу школи №159 за участь у флешмобі з нагоди свята читання. Дивіться, як це було:


Немає коментарів:

Дописати коментар