четвер, 4 лютого 2021 р.

Книги про видатних українців

Україна дала світові величезну кількість талановитих людей. Це видатні науковці, винахідники, дослідники, громадські діячі, державні лідери, літератори, музиканти, спортсмени, актори і т. д. Видатні українці, які жили в різні часи, прославили наш народ і нашу країну на увесь світ; вони зробили свій важливий внесок в історію і дехто навіть змінив її хід. Відомі українці є нашою гордістю і прикладом для нових поколінь. У цьому дописі до вашої уваги книги саме про таких людей – про видатних представників українського народу.
 
1. Серія книг «Видатні українці для дітей»
До цієї прекрасної серії пізнавальних книг для дітей входять книжки про відомих українців, таких як найвідоміша султана Османської імперії Роксолана, котра колись була звичайною українською дівчиною Настею; перший космонавт в історії України Леонід Каденюк; піонер авіабудівництва Ігор Сікорський; видатний футболіст і геніальний тренер Валерій Лобановський; музикант від Бога, який жив музикою і створював пісні, які співають досі, Кузьма Скрябін; релігійний діяч, патріарх-предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Любомир Гузар.
 
2. «Вчені України. 100 видатних імен» Ігор Шаров
Книга кандидата історичних наук, народного депутата України Ігоря Шарова презентує сто видатних вчених України, які є гордістю, славою і духовним надбанням нації.
 
3. «Видатні жінки української історії» Сергій Сегеда
Книжка відомого українського антрополога, професора С. Сегеди, розповідає про долі відомих українок, які залишили свій слід на історичній арені нашої країни – від легендарної княгині Ольги до Наталії Розумовської, матері останнього українського гетьмана Кирила Розумовського. Складні долі, злети і падіння, вагомий вплив на політичні рішення і вчинки державних мужів – цей історичний калейдоскоп в поєднанні з простотою викладення і багатством мови автора не може не привернути уваги найвибагливішого читача.
 
4. «Українки в історії» Валентина Борисенко, Петро Кононенко, Євген Сверстюк
До серії книг увійшли збірки нарисів про визначних жінок України. У цих книгах на великому архівному матеріалі, маловідомих літературних джерелах подаються портрети видатних жінок України від часів Київської Русі до наших днів. Вміщено розповіді про славетних українок – жінок-патріоток із знатних родів, меценаток, вчених, літераторок, мисткинь, громадських і політичних діячок, учасниць боротьби за незалежність України та збереження національної ідентичності. Багато імен високих достойниць висвітлюються вперше.
 
5. «Володимир Левицький – основоположник української математичної культури» Григорій Возняк, Надія Бабій
У цьому виданні висвітлено життєвий і творчий шлях видатного українського математика, дійсного члена НТШ Володимира Левицького. Для широкого кола читачів та всіх, хто прагне більше дізнатися про славетних українців.
 
Читайте, дізнавайтеся більше про видатних українців, які жили, творили й працювали у різні періоди історії, та назавжди залишилися в ній.

Немає коментарів:

Дописати коментар