вівторок, 9 лютого 2021 р.

Всесвітня комп’ютерна мережа Інтернет має бути безпечною💻📶

День безпечного Інтернету відзначається щороку у другий день другого тижня другого місяця  за підтримки Європейської Комісії з метою сприяння безпечному та позитивному використанню цифрових технологій, особливо серед дітей і молоді. Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнути усіх на позитивні зміни в Інтернеті, підвищити рівень обізнаності щодо проблем безпеки в Інтернеті та взяти участь у заходах, пов’язаних із цими проблемами в усьому світі.
 
День безпечного Інтернету спрямований на створення більш безпечного і водночас кращого Інтернету, де кожен має право відповідально, шанобливо, критично і творчо використовувати технології. Мета кампанії – заохотити всіх – дітей і молодь, батьків та опікунів, вчителів, освітян та соціальних працівників, а також промисловців і політиків – зіграти свою роль у створенні кращого Інтернету.
 
Відзначаючи позитивну силу Інтернету, гасло Дня безпечного Інтернету «Разом для кращого Інтернету» заохочує всіх долучитися до руху, взяти участь і максимально використати потенціал Інтернету, щоб об’єднати людей.
 
Щорічно в рамках святкування Міжнародного дня безпечного Інтернету проводяться круглі столи, семінари, вебінари, конференції, презентації нових програм, що забезпечують безпеку Інтернету і т.д. У багатьох заходах беруть участь представники ВНЗ, компаній-розробників програмного забезпечення, представники правоохоронних органів і громадських організацій. Багато в чому завдяки активній позиції організаторів, розробляються комплексні заходи на державному рівні, спрямовані на формування безпечного інтернет-середовища для молодого покоління, вносяться поправки до законодавства, що передбачають відповідальність за поширення інформації, що приносить шкоду здоров'ю і розвитку дітей і підлітків.
 
Заходи, що проводяться в рамках Дня безпечного Інтернету, допомагають зробити Інтернет безпечним і надійним середовищем для дітей і молодих користувачів, надаючи підказки, а також сервіси та ресурси задля підвищення рівня обізнаності.
 
Одним із заходів, організованих цього року до Дня безпечного Інтернету в Україні, є «Safer Internet Day Challenge 2021». Програма академій Cisco та провідні університети України  за підтримки Інституту модернізації змісту освіти, запрошують школярів 8-11 класів, студентів коледжів та учнів ЗП(ПТ)О  долучитись до цієї ініціативи.
 
З 1 лютого до 1 березня 2021 р.:
  • Протестуйте безпечність своєї поведінки в цифровому світі – пройдіть короткий тест.
  • Перевірте знання основних термінів з Кібербезпеки – покажіть кращий час у навчальній грі, ніж Ваші однокласники.
  • Доведіть свій рівень компетенцій – отримайте цифровий бейдж за курсом Академії Cisco “Вступ до Кібербезпеки”.
Більш детальна інформація про челендж тут.
 
Участь в заході безкоштовна і доступна як для груп учнів під керівництвом викладача, так і для індивідуальних учасників.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар