суботу, 24 серпня 2019 р.

Книжкові скульптури дають нове життя старими книгам

Більшість людей, коли дивляться на стару паперову книжку, бачать перед собою історію, яку, ймовірно, буде дуже цікаво прочитати, а от митці у старих книжках бачать ще і чисте полотно, на якому можна створити маленький шедевр. Дивіться самі…

1. Емма Тейлор
Британська скульпторка Емма Тейлор оживляє сцени з класичних літературних творів, створюючи паперові скульптури із книжок, які вона знаходить у різних букіністичних крамницях.
Пані Тейлор каже, що книжкові скульптури це її особливий креативний спосіб підкреслити цінування маленьких дрібниць у житті.
2. Томоко Такеда
Японська мисткиня Томоко Такеда перетворює відомі літературні твори на вигадливі витвори мистецтва, вирізаючи візерунки з паперу.
Описуючи свою виставку під назвою «Фрагменти історії», Такеда сказала: «Я зробила книжки не для читання, а для того, щоб отримувати задоволення, коли дивишся на них».
3. Томас Вайтмен
Томас Вайтмен це ще один британський митець, який і взагалі виводить книжкові скульптури на абсолютно новий рівень. Він створив паперову скульптуру шотландського залізничного віадука Гленфіннан, яка насправді рухається! Віадук Гленфіннан вже понад сто років залишається однією з найголовніших пам'яток Шотландії, а після своєї появи у мегапопулярній серії кінострічок про Гаррі Поттера цей міст став ще більшою «знаменитістю». Скульптура Томаса Вайтмена зроблена таким чином, що паперовий потяг, котрий проїздить віадуком, рухається – так, ніби Гаррі, Герміона та Рон дійсно їдуть ним до Хогвартса.
Ці стильні книжкові скульптури це чудовий спосіб подарувати нове життя старим улюбленим книжкам. А ви б спробували зробити щось подібне зі своїх книг?

Немає коментарів:

Дописати коментар