четвер, 22 серпня 2019 р.

Дві найкращі книжки про справжню дружбу

Що дорослішими ми стаємо, то суттєвішим стає для нас значення книжок, котрі підкреслюють важливість справжньої дружби. Дитячі книжки про дружбу прості за своєю природою, але часто вони можуть містити в собі неймовірно глибоке повідомлення, в той час як книжки про дружбу для більш дорослих людей є більш складними і детально описують моральні та емоційні якості стосунків.

Однак, і книжки для дітей, і книжки для дорослих можуть спонукати нас до того, щоб почати більше цінувати своїх друзів, зрозуміти, наскільки важливими вони для нас є. У цьому дописі ми хочемо нагадати вам про дві дитячі книжки, які, на нашу думку, найкраще зображають справжню дружбу.

«ВІННІ-ПУХ», А.А. МІЛН
Ми не будемо вам зараз розповідати, наскільки влучно описана міцна дружба у цій начебто такій простій книзі для дітей, замість цього ми просто наведемо кілька цитат із цієї казки.

«Друг – це той, хто підтримає тебе у скруті, а якщо не зможе, він просто ляже поруч та вислухає.»

«Якщо колись настане день, коли ми більше не зможемо бути разом, збережи мене у своєму серці, я залишуся там назавжди.»

«Як же мені пощастило мати щось таке, завдяки чому мені так важко прощатися.»

«Ти завжди повинен пам'ятати: ти сміливіший, ніж ти гадаєш, сильніший, ніж здаєшся, і розумніший, ніж ти вважаєш.»

Хтось може сказати, що це просто книжка про миле й не надто розумне лялькове ведмежа, але Вінні-Пух – це натхнення, це мудрість. Він завжди нагадує нам, як нам пощастило мати друзів.

«ГАРРІ ПОТТЕР», ДЖ. РОУЛІНГ
Серія романів «Гаррі Поттер» насправді вчить нас багатьом речам, але, на нашу думку, найважливіша тема цього роману – важливість дружби.

Герої твору – Гаррі, Рон та Герміона – знайомляться на початку твору і протягом усієї історії (а це цілих сім книжок) їхня дружба тільки міцнішає. Сюжет повсякчас стає все складнішим, герої дорослішають і їхні проблеми стають все серйознішими – вони потрапляють у дуже небезпечні ситуації, які і перевіряють їхні дружні стосунки, вони мають триматися разом у найтяжчі часи. І вони щоразу доводять, що справжня дружба існує і тільки вона може допомогти нам вийти зі скрути.

Історія про Гаррі Поттера не була б настільки сильною, якби в ній не описувалися дружні стосунки героїв, які розвивалися все більше з кожною новою частиною твору. Друзям все вдається подолати завдяки сміливості Гаррі, вірності Рона та розуму Герміони.

Правильно обираючи собі друзів, з якими у вас буде емоційний зв'язок, спільні інтереси та цінності, з якими ви зможете бути собою, та які поважатимуть та цінуватимуть вашу думку, ви зможете збудувати дружбу, яка стане надзвичайно міцною та зробить вас більш щасливою людиною. Саме про це нам розповідають книжки, які ми сьогодні розглядали, але існує багато інших книг, які вдало описують дружні стосунки, тож читайте і надихайтеся!

Немає коментарів:

Дописати коментар