середу, 14 серпня 2019 р.

8 дивних фактів про відомих письменників

Коли ви читаєте книжку, чи цікавитеся ви біографією автора? Що незвичного було в його чи її житті, хто (або що) надихав на написання творів, якими захоплюється багато людей в усьому світі? Якщо добре пошукати, то можна знайти досить цікаві та незвичні відомості з біографії деяких авторів. У цьому дописі пропонуємо вам почитати найцікавіші та найбільш неочікувані факти з життя відомих письменників.

1. Стівен Кінг панічно боїться числа 13
Так-так, відомий автор неймовірно великої кількості творів у стилі жахи та містика страждає на так звану трискайдекафобію – хворобливу боязнь числа 13. Письменник настільки боїться цього числа, що він ніколи не припиняє читати або писати на тринадцятій сторінці або навіть на сторінці за номером, кратним ненависному числу 13. Ба більше, Кінг зізнається: «Читаючи, я ніколи не зупинюся на сторінці 94, 193 або 382, тому що суми цифр в цих трьох числах складають тринадцять».

2. Дж.Р.Р. Толкін був пранкером
Виявляється, легендарний автор «Хобіта» і трилогії «Володар перснів» був пранкером, тобто любив злі жарти та розіграші. Якось він перевдягнувся у англо-саксонського воїна, озброєного сокирою, та переслідував у такому вигляді свого сусіда. Що ж, у пана Толкіна було досить дивне почуття гумору…

А ще Дж.Р.Р. Толкін виступав проти проведення церковних служб англійською мовою. Щоразу, коли він чув, як священик проводить богослужіння англійською, він голосно починав розмовляти латиною.

3. Ден Браун у минулому був поп-співаком
Автор «Коду да Вінчі» колись був поп-співаком. На початку 90-х рр. письменник навіть випустив СD-диск з власними піснями.

4. Едгар Аллан По був дуже дивним вцілому
Король детективів Едгар Аллан По насправді був людиною досить неспокійною та дивною. Наприклад, відомо, що у серпні 1835 р. він отримав посаду помічника редактора літературного журналу, але вже за кілька тижнів його звільнили, тому що він з’явився на роботу нетверезим. 1836 р. По одружився зі своєю двоюрідною сестрою, якій було всього 13 років (йому самому було тоді 26 років). Крім того, нікому невідомо, як письменник насправді помер. Існує багато версій того, що з ним сталося, в тому числі самогубство, вбивство, холера, гіпоглікемія, сказ, сифіліс та грип.

5. Вільям С. Барроуз застрелив свою дружину
Один із найвпливовіших представників покоління бітників, автор твору «Голий ланч», Вільям С. Барроуз, застрелив свою дружину, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння. Також Барроуз відрізав собі кінчик пальця, щоб подарувати його своєму екс-коханцеві, але замість цього презентував його своєму психіатрові.

6. Чарлз Дікенс багато часу проводив у морзі
Чарлза Дікенса, найвідомішими творами якого, поміж інших, є «Різдвяна пісня», «Пригоди Олівера Твіста» і «Девід Коперфільд», чомусь вабили мертві тіла, тому він багато часу проводив у паризькому морзі.

7. Майя Анжелоу була першою темношкірою провідницею трамвая в Сан-Франциско
У підлітковому віці Майя Анжелоу займалася хореографією і театральним мистецтвом, але на якийсь час залишила навчання та почала працювати  провідницею трамвая. У своєму інтервю Опрі Вінфрі вона розповіла, що у вагонах трамваїв вона бачила жінок в уніформі, яка їй настільки сподобалася, що вона й сама забажала там працювати. М. Анжелоу була першою темношкірою жінкою, яка отримала цю роботу. Крім того, вона розмовляла шістьма мовами.

8. Сер Артур Конан Дойл вірив у фей
Автор культових книжок про Шерлока Холмса, Артур Конан Дойл, повірив в існування фей після того, як дві юні школярки зробили серію фотографій під назвою «Феї з Коттінглі». Ці знімки мали слугувати доказом існування фей, але насправді стали однією з найталановитіших містифікацій ХХ століття. Сер Конан Дойл у той час був великим прихильником спіритизму, а тому він був переконаний у тому, що ті фото слугували беззаперечним доказом існування фей. Він вірив у це до самої смерті.

Ми гадаємо, що якісь дивні факти можна знайти про будь-якого письменника чи поета, адже творчі люди часто бувають трохи дивакуватими, проте це не заважає (а, можливо, навіть допомагає) їм створювати літературні шедеври.

Немає коментарів:

Дописати коментар